Negatívan indul a hét, miután a súlyosan eladósodott Evergrande részvényeinek kereskedését ma felfüggesztették. Az európai és amerikai autógyártók szenvednek nagyon, gyenge negyedéves eladási adatokat produkáltak, miközben az EV gyártó vállalatok hasítanak.

A Heti részvényfigyelőben feltüntetett részvények a TőzsdeX szerzőinek saját véleményét tükrözik, nem minősülnek befektetési tanácsadásnak.

Íme a 50. heti (2021.10.04. – 2021.10.10.) részvényfigyelőnk:

INSIDER TRADE ALAPÚ RÉSZVÉNYEK
A közelmúltban történt belsős vásárlás a vállalatnál, amely a részvény árfolyamának növekedéséhez vezethet

Ault Global Holdings (DPW): Az Ault Global Holdings katonai/űrhajózási, orvosi és ipari-telekommunikációs rendszerek tervezésével, fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozik Észak-Amerikában, Európában, a Közel-Keleten és nemzetközi szinten. Egyedi táprendszer-megoldásokat kínál; magas minőségű, rugalmas, sorozatos tápegységeket, például egyenirányítókat és értéknövelt szolgáltatásokat nyújt az eredeti berendezésgyártók számára. A vállalat emellett áramátalakító és elosztó berendezéseket, egyenáramú/aktíváramú invertereket és szünetmentes tápegység (UPS) termékeket; valamint rádiófrekvenciás és mikrohullámú szűrőket, diplexereket, multiplexereket, detektorokat, kapcsolószűrőket, integrált egységeket és detektoros logaritmikus videóerősítőket kínál, valamint kereskedelmi hiteleket nyújt. Ezenkívül speciális elektronikai rendszereket gyárt a katonai piac számára; valamint AC-DC tápegységeket, DC-DC átalakítókat, kijelzőket és EMC-szűrőket kínál, továbbá értéknövelt tápegység-megoldásokat, UPS-rendszereket, ventilátorokat, szűrőket, hálózati kábeleket és egyéb, az energiaellátáshoz kapcsolódó alkatrészeket forgalmaz.

A vállalat Executive Chairman-je szeptemberben több millió dollárért kezdte el felhalmozni a vállalat részvényeit, egy nagyon erős Q2-es eredményt követően. A DPW árfolyama jelenleg 2,47$, 2,20$-nál található egy iszonyatosan erős támasz, ahonnan már többször felpattant az árfolyam, illetve hamarason kitörhet az árfolyam a lila vonallal jelölt zónából a DPW, további emelkedést generálva. Az Ault Global Holdingnak adóssága sincsen, illetve részvényenként 2,35$-nyi készpénzzel rendelkezik a vállalat, ezért úgy gondoljuk, hogy a mostani szinten ez kiváló beszállási lehetőség.

National Health Investors (NHI): A National Health Investors egy ingatlanbefektetési társaság, amely idősek otthonainak és orvosi beruházásoknak az értékesítésével, visszlízingjével, közös vállalkozással, jelzáloggal és mezzanine finanszírozásával foglalkozik. Szeptember végére az árfolyam egészen 54$-ig esett, 60$ alatt a vállalat felsővezetése többszázezer dollárért vásárolt a részvényből. Az elmúlt években fokozatosan nőtt a National Health Investors bevétele és profitja is, azonban a Covid hatására nagyot zakózott a részvényárfolyam. 2021 márciusára szépen visszatalált az árfolyam a koronavírus előtti szintre, azonban az ezt követő hónapokban 76$-ról 54$-ig esett árfolyam. A jelenlegi árfolyam mellett az NHI 6,6% osztalékot fizet a részvényeseknek, és az insider vételek alapján úgy gondoljuk, hogy hamarosan fordulni fog az eső trend.

Kodiak Sciences (KOD): A Kodiak Sciences biotech vállalat retinával kapcsolatos betegségek kezelésére szolgáló terápiás szerek kutatásával, fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozik az Egyesült Államokban és a nemzetközi piacokon. A vállalat korábban Oligasis néven volt ismert és 2015 szeptemberében változtatta meg nevét Kodiak Sciences-re. 2009-ben alakult, székhelye a kaliforniai Palo Altóban található. A Kodiakról belsős vásárlás kapcsán már írtunk 43. heti figyelőnkben. A részvény akkor 88,9 dolláron zárt és úgy véltük, hogy kitörhet a konszolidációs fázisból. Figyelőnk megjelenését követően a részvény egészen 107 dollárig emelkedett (+20%), majd egy természetes korrekcióval pénteken 97 dolláron zárt tesztelve és visszapattanva az 50 napos mozgóátlagról. Mi további emelkedésre számítunk, az elemzők pedig átlagosan 121,6 dollárra várják a részvényt, ami további 25%-os növekedési lehetőséget rejt magában. Az előző héten az egyik igazgató is hasonlóképp vélekedett, aki 8,3 millió dollár értékben vásárolt részvényeket 95,83 dolláros árfolyamon.

Safehold (SAFE): a Safehold célja, hogy forradalmasítsa az ingatlantulajdonlást azzal, hogy új és jobb módszert kínál a tulajdonosok számára az épületeik alatt található földterület értékének kihasználására. A Safehold modern földbérleti tőkemegoldása révén segít a kiváló minőségű többlakásos, irodai, ipari, vendéglátó és vegyes használatú ingatlanok tulajdonosainak az Egyesült Államok főbb piacain magasabb hozamot elérni, kissebb kockázat mellett. A Társaság, amely ingatlanbefektetési alapként (REIT) adózik, és amelyet legnagyobb részvényese, az iStar Inc. irányít, arra törekszik, hogy biztonságos, növekvő jövedelmet és hosszú távú tőkenövekedést biztosítson részvényeseinek. A vállalat az utóbbi években rendre növelni tudta bevételeit és profitját. A részvényérték a 95 dolláros augusztusi csúcsról 72 dollárig esett, nemrégiben ugyanis 76 dolláron 2,2 millió új részvényt bocsátottak ki. Úgy gondoljuk, hogy a pénteki 72,68 dolláros zárás mindenképp jó vételi lehetőség, az elemzők átlagosan 97,88 dollárra várják a részvényt. De nemcsak mi gondoltuk, így hanem a nagyrészvényes, iStar is, aki az előző héten bődületes 54 millió dollár értékben vásárolt részvényeket.

Radius Health (RDUS): A Radius Health egy biotech vállalat, amely endokrin és egyéb terápiás szereket fejleszt és forgalmaz. A vállalat kereskedelmi terméke a TYMLOS, amely a csontritkulásban szenvedő nők kezelésére szolgál. A vállalat több szert is fejleszt, amelyek klinikai vizsgálatokban vannak még pipelinejában. A vállalat együttműködik és licencszerződéseket kötött számos vállalattal: 3M Company; Ipsen Pharma SAS; Teijin Limited; Berlin-Chemie AG; Eisai Co. Ltd.; és a Duke Egyetemmel. A Radius Health 2003-ban alakult, székhelye a Massachusetts állambeli Bostonban található. A Radius Health előző heti figyelőnkben is szerepelt, hiszen akkor az egyik nagyrészvényes 12,28 dolláron vásárolt 1,8 millió dollár értékben részvényeket. A részvény végül szépen emelkedett az előző héten megnézte a 13,75 dollárt is, majd pénteken 13,24 dolláron zárt. Ahogy korábban írtuk, az RDUS-t spekulatív jelleggel 16-18 dolláros célárral vásárolnánk közepes távra. A korábbi belsős vásárló az elmúlt héten is vásárolt részvényeket ezuttal 1,3 millió dollár értékben 12,95 dolláros árfolyamon.

Agree Realty Corporation (ADC): Az Agree Realty Corporation egy ingatlanbefektetési társaság, amely elsősorban az iparág vezető kiskereskedelmi bérlők számára nettó bérbe adott ingatlanok megvásárlásával és fejlesztésével foglalkozik. A Társaság 2020. szeptember 30-án 1027 ingatlanból álló portfólió tulajdonosa és üzemeltetője volt, amely 45 államban található, és körülbelül 21,0 millió négyzetláb bruttó bérbeadható területet tartalmazott. A chartot figyelve véve láthatjuk, hogy a vállalat a korábbi 75 dollár körüli árfolyamértékről jelentősen esett és úgy gondoljuk, hogy tovább eshet még a 60 dollár irányába. Az esést kihasználva a vállalat vezetői köztük az elnök-vezérigazgató, az igazgatótanács ügyvezető elnöke és az egyik igazgató is vásárolt részvényeket szeptember végén 67 dolláros részvényérték mellett. Az összegeket figyelmbe véve úgy gondoljuk, hogy ők is várnak még további esést, amelyet végigkövetve vásárolhatnak még részvényeket, ezzel leátlagolva korábbi pozíciójukat. Mindenképp érdemesnek tartjuk, így nyomon követni a részvényt nemcsak a mostani héten hanem a továbbiakban is, hiszen jó lehetőség ez egy pozíció kiépítésére.

VALUE RÉSZVÉNYEK
Olyan részvények, amelyek a fundamentális mutatók alapján alulértékeltek.

New Oriental Education (EDU): Az EDU részvényről többször írtunk már Heti Részvényfigyelőnkben, ahol leírtuk, miért esett a részvényárfolyam 20$-ról egészen 2$-ig. A jelenlegi 2$-os árfolyam mellett annyira alulértékelt lett az EDU részvény, hogy már úgynevezett Negative Enterprise Value-val rendelkezik. De mit is jelent ez a fogalom, hogy Negative Enterprise Value? Rödiven azt jelenti, hogy a vállalat összes eszköze többet ér, mint a market cap és az összes kötelezettség összege. Ez kicsit olyan mintha vennénk egy ingatlant 25 millió forintért, de az ingatlan széfjében 30 millió forint lenne. 2 évvel ezelőtt egy Yahoo cikk szerint ezek a részvények rendelkeztek Negative Enterpise Value-val, érdemes megnézni, hogyan alakult az árfolyamuk azóta. A Seeking Alpha oldalán jelent meg egy nagyon jó cikk a vállalatról, amely sorra veszi a különböző scenariokat. Ha pedig valakit érdekelnek a vállalati pénzügyek, ajánljuk, hogy vessen egy pillantást a New Oriental 20-F reportjára.

OSZTALÉKFIZETŐ RÉSZVÉNYEK
Olyan részvények, amelyeket nem csak az árfolyam növekedése, hanem a kifizetett osztalék miatt érdemes vásárolni.

Cheniere Energy Partners (CQP): A Cheniere Energy Partners leányvállalatain keresztül tulajdonolja és üzemelteti a Sabine Pass cseppfolyósított földgáz (LNG) terminál újragázosítási létesítményeit, amely a louisianai Cameron Parishben, a Sabine-Neches vízi úton található. A vállalat újragázosítási létesítményei öt LNG-tároló tartályból álló infrastruktúrát, amelyek összkapacitása megközelítőleg 17 milliárd köbméter egyenérték; két tengeri kikötőhelyet, amelyek akár 266 000 köbméter kapacitású hajók befogadására is alkalmasak; valamint naponta körülbelül 4 milliárd köbméter újragázosítási kapacitású elpárologtatókat foglal magában. A vállalat tulajdonában van továbbá egy 94 mérföld hosszú csővezeték, amely összeköti a Sabine Pass LNG-terminált különböző államközi csővezetékekkel. A Cheniere Energy Partners-t 2003-ban alapították, székhelye a texasi Houstonban található. A jelenlegi, 40,94 dolláros árfolyam mellett a vállalat impozáns 6,45%-os éves osztalékot fizet, 20,43-as PE mellett.

GROWTH RÉSZVÉNYEK
Olyan részvények, amelyek jövőbeli potenciálja nagy növekedési lehetőségre ad okot ugyanakkor ez nagyobb kockázattal párosul.

Xpeng (XPEV): Újabb rekordokat döntött meg az Xpeng a szeptemberi szállítási adatokkal. Történelme során először érte el a vállalat a 10 412 havi leszállított okosautó mennyiséget, amelyek között 7 512 P7-es modell szerepel. A 2021 Q3-as szállítási adatok is új rekordot döntöttek 25 666 autóval. Így összesen a vállalat 2021-ben már 56 404 elektromos autót szállított le megrendelőinek. Érdekesség, hogy ezekben az új rekordokban még nem szerepel az elemzők által nagy sikernek tartott P5 eladásai, ezen modelleknek még csak most kezdték el a megrendelőkhöz való leszállítást, így a szeptemberi adatban még csak 244 P5-ös modell jelent meg. Ha így folytatja az Xpneg 2022-ben várhatóan már a 200 ezer leszállított jármű is reális cél lesz a vállalat számára.

Lehet, hogy egy kép erről: ‎autó, út és ‎, szöveg, amely így szól: „‎XPENG Record monthly deliveries of 10,412in Sep 2021! First to reach 10,000-unit 10,000-unitmonthly delivery milestone among new smartE makers. 10,412 Smart EVs delivered in Sep 2021 199% increaseyear-over-year increase Sep 2021 Sep 2020 10,412 3,478 25,666 ۔ EVs delivered 199% increase year-over-year 2021 Q3 2021 Q3 2020 8,578 25,666 New monthly record: 7,512 P7s delivered in Sep 2021 New quarterly record: 5,666 vehicles delivered Q3 2021 New year-to-date record: 56,404 vehicles delivered YTD 2021 56,404 Smart EVs delivered Jan-Sep 2021 301% increase year-over-year Jan-Sep 2021 Jan-Sep 2020 14,077 56,404‎”‎‎

Nio (NIO): A Nio, kínai egyik legnagyobb autógyártó vállalata elsősorban a prémium szegmensre koncentál és magasabb áron értékesíti elektromos autóit hazai vetélytársainál. Ennek ellenére, ahogy Gergő is TőzsdeX Pro csoportunkban megjósolta, brutális eladási adatokat tett közzé a Nio, nagyon közel állt hozzá a vállalat, hogy elérje a 10 700 darabos célt. A Nio nemzetközi hírnevét többek között a Battery Swap technológiájának köszönheti, ők alkalmazták elsőként a világon, hogy Battery Swap állomásokat telepítenek országszerte, ahol percek alatt kicserélik a lemerült akkumulátort egy teljesen újra. 2021 októberére ezekből az állomásokból 522 darabot állítottak fel országszerte.

Lehet, hogy egy kép erről: autó, út és , szöveg, amely így szól: „ÃNIO NIO Annual Deliveries Monthly Deliveries 75000 70000 ec6 65000 60000 10,628 11000 55000 7,225 50000 10000 7,257 8,083 45000 7,931 5,578 7,102 6,711 55,767 8000 49,887 40000 35000 30000 25000 7000 41,956 NIO delivered 10,628 vehicles in September, posititive QOQ growth for six quarters in a row 6000 33,873 5,880 27,162 5000 15000 20,060 10000 4000 2,803 5000 7,225 3000 0 2000 Jan. Feb. Mar. Apr. 1000 May June July 0 Sep. Aug.”

Jogi nyilatkozat

A cikkben található információk mindenkor a szerző(k) magánvéleményét tükrözik. A tozsdex.hu honlapon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek. 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. A teljes jogi nyilatkozat ezen az oldalon olvasható.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük