Előző heti részvényfigyelőnk 9 részvénye növekedett az elmúlt héten, ebből 6 részvény növekedett több, mint 6%-ot, a legtöbbet pedig az Audacy (AUD) 10,46%-ot. A nyaralásról visszatérve, bízunk benne, hogy újra aktívabbak lesznek az emberek és tovább növekszik a tőzsde. Mint minden hét elején, most is hoztunk számotokra 10 olyan részvényt, amelyet érdemesnek tartunk nyomon követni a hét folyamán. A spekulánsok számára pedig hoztunk egy olyan részvényt, amely a közelmúltban felkapott lett és nagyot növekedhet rövid távon.

A Heti részvényfigyelőben feltüntetett részvények a TőzsdeX szerzőinek saját véleményét tükrözik, nem minősülnek befektetési tanácsadásnak.

Íme a 45. heti (2021.08.30. – 2021.09.05.) részvényfigyelőnk:

INSIDER TRADE ALAPÚ RÉSZVÉNYEK
A közelmúltban történt belsős vásárlás a vállalatnál, amely a részvény árfolyamának növekedéséhez vezethet.


Lumos Pharma (LUMO): A Lumos Pharma, Inc. klinikai fázisban lévő biofarmáciai vállalat, amely ritka betegségek gyógyszereinek fejlesztésére és forgalmazására összpontosít. Vezető terápiás jelöltje, a LUM-201 egy orális növekedési hormon stimuláló kismolekula, amely a 2b fázisú klinikai vizsgálatban van a gyermekkori növekedési hormonhiány kezelésére. A LUMO részvény rendkívül alacsony piaci értékeltséggel rendelkezik (mindössze 85 millió dollár), több hasonló fázisban lévő biopharma cég ennek a 10-20-szorosán mozog, a vállalatnak nincs adóssága és viszonylag sok készpénzük is van. A fenti jellemzők alapján nem meglepő, hogy a vállalat tulajdonosai augusztusban iszonyatosan bevásároltak a cégből, az insider vásárlás minden cégnél jót szokott jelenteni, azonban alacsony market cap-es biopharma részvényeknél ez különösen igaz.

Oscar Health (OSCR): Az Oscar Health egészségbiztosítási termékeket és szolgáltatásokat nyújt magánszemélyek, családok és vállalkozások számára az Egyesült Államokban. A vállalat korábban Mulberry Health néven volt ismert, és 2021 januárjában változtatta meg nevét Oscar Health-re. 2012-ben alakult, székhelye New Yorkban található. A vállalatnál az előző során komoly belsős vásárlások voltak a társalapító elnökhelyettes és az egyik nagyrészvényes által. Több részletben fejenként 21,4 millió dollár értékben vásároltak részvényeket 12,69 dollár és 14,05 dollár között. A részvény pénteken végül 14,05 dolláron zárt. Úgy gondoljuk jó beszálló áron van a részvény, amelyet két belsős is hasonlóképp gondolt. Az elemzők átlagosan 29,5 dollárra várják a részvényt.

Rafael Holdings (RFL): A Rafael Holdings kereskedelmi ingatlanvagyont birtoklása mellett preklinikai és klinikai stádiumban lévő gyógyszeripari vállalatokban rendelkezik érdekeltséggel. A vállalat így két szegmensben, a gyógyszeriparban és az ingatlanpiacon tevékenykedik. Egy irodaépület, valamint a hozzá tartozó 800 férőhelyes parkoló bérbeadásával; valamint a normál sejtek és a rákos sejtek közötti anyagcsere-különbségeket kihasználó terápiák fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozik. A Rafael Holdings székhelye Newarkban, New Jersey államban található. Az előző héten a CEO nyitott pozíciót 44,92 dolláros részvényár mellett 112 561 részvényt vásárolt, ezzel jelenleg 5 millió dollár értékű részvénypakettje van. A előző héten a 37,5 dolláros támaszpontról szépen visszapattant a részvény, továbbá nagyobb volumen jellemezte a kereskedést. Mi további emelkedésre számítunk a pénteken 47,6 dolláron zárt részvényről, azonban 45 dollár mellett látjuk az ideális beszálló pontot jelenleg.

Valaris Limited (VAL): A Valaris Limited tengeri szerződéses fúrási szolgáltatásokat nyújt különböző vízmélységekben olaj- és gázipar vállaltok számára világszerte. Fúrótoronyflottája mélytengeri fúróhajókból, sokoldalú fél-tengeralattjárókból és sekélyvízi emelőhajókból áll. A vállalatot 2009-ben alapították, székhelye a bermudai Hamiltonban található. Augusztus során az egyik nagyrészvényes folyamatosan vásárolta a részvényt 23,94 dollártól 28,11 dollárig összesen 11 millió dollárt befektetve. A részvény szépen emelkedett az előző héten és pénteken 28,39 dolláron zárt. Úgy gondoljuk, hogy bár lehet korrekció, tovább emelkedhet a részvény. Két elemzői célár átlagosan 47,5 dollárra várja a részvényt.

Krispy Kreme (DNUT): A Krispy Kreme leányvállalataival fánkok, kávé, egyéb kiegészítő italok, valamint finomságok és csomagolt édességek kiskereskedelmével és nagykereskedelmével foglalkozik. A vállalat négy szegmensen keresztül működik: Üzletek, Belföldi Franchise, Nemzetközi Franchise és KK Supply Chain. Tulajdonosa és franchise-üzemeltetője a Krispy Kreme üzleteknek. A vállalat 2018. augusztus 01-én 32 országban mintegy 1400 kiskereskedelmi üzletet üzemeltetett. Emellett fánkkeverékeket és fánkkészítő berendezéseket is gyárt. A Krispy Kreme korábban Krispy Kreme Doughnuts néven volt ismert, 2021 májusában változtatta meg a nevét Krispy Kreme-re. A vállalatot 1937-ben alapították, székhelye az észak-karolinai Winston-Salemben található. A Krispy Kreme a Pret Panera I G.P. leányvállalataként működik. Az előző héten a 13 dolláros mélypontról szépen visszapattant a részvény, amely pénteken 17 dolláron zárt. A chartot tekintve egyelőre bizonytalanok a részvényesek, a részvény jelenleg oldalaz. A korábbi esést kihasználva több stakeholder is vásárolt részvényeket, köztük a az igazgatóság elnöke, az elnök-vezérigazgató és az egyik nagyrészvényes is. Ők 13,21 és 17,01 dollár között vásároltak részvényeket elég nagy értékben, 27 millió dollárért. Érdemesnek tartjuk nyomon követni a részvényt a hét során, ideális 15-16 dolláros beszálló érték mellett. Az elemzők egyébként átlagosan 20,89 dollárra várják a részvényt.

OSZTALÉKFIZETŐ RÉSZVÉNYEK
Olyan részvények, amelyeket nem csak az árfolyam növekedése, hanem a kifizetett osztalék miatt érdemes vásárolni.

Altria Group (MO): A dohányipar 2021-ben már messze nem számít szexi befektetésnek, azonban nagyon kevés olyan iparág van amely hosszútávon ennyire kiszámítható eredményeket tudott felmutatni, mint a dohányipar. Úgy gondoljuk, hogy a következő 10 év során jó befektetés lehet az Altria, a piacon nagyon jól amerikai Marlboro prémium cigarettamárka mögött is ők állnak.

Egyértelműen kijelenthető, hogy a dohánytermékek mennyiségi mutatói évtizedek óta rossz irányba tartanak. Ahogy az emberek egyre tájékozottabbak lettek a dohányzás negatív egészségügyi hatásairól, egyre kevesebb felnőtt döntött úgy, hogy rágyújt. Érdekes módon azonban ez nem ártott annyira az Altria-nak, mint gondolnánk. A vállalat rendkívül erős árképzési erővel rendelkezik, részben a nikotin addiktív jellegének köszönhetően, és képes volt az árakat emelni, hogy ellensúlyozza a cigarettamennyiség csökkenését.

Ráadásul az Altria agresszívan fektet be a jövőjébe. Bevezette az IQOS dohányrendszert (amelyre az Egyesült Államokban a Philip Morris Internationaltól kapott licencet) számos új amerikai piacon, és 45%-os részesedéssel rendelkezik a kanadai Cronos Group marihuána részvénytársaságban. Az Altria várhatóan közösen fog dolgozni a Cronos-szal a vape-termékek fejlesztésében és a marketingstratégia kialakításában.

Mivel az Altria 7,1%-os osztalékhozamot kínál a befektetőknek, így alacsony árfolyamemelkedés mellett is kiváló hozamot tud nyújtani a befektetőknek.

International Business Machines Corporation (IBM): Az elmúlt évtizedekben az IBM rossz döntéseinek következtében, az újdonsült tech óriások letaszították a trónról. A technológiai vállalat túl sokáig várt azzal, hogy a felhőalapú számítástechnikára helyezze át a hangsúlyt. Ennek eredményeképpen a régi tevékenységének eladásai visszafelé mentek. Egy évtizedes átalakulás után azonban egy új IBM virágzik, amely ismét képes a részvényeseknek hasznot hozni.

A júniusi negyedév zárásakor az IBM 7 milliárd dollár felhőalapú bevételt jelentett, ami 13%-kal több, mint az előző év azonos időszakában. Ennél is fontosabb, hogy a felhőalapú értékesítés a teljes bevétel 37%-át tette ki. Mivel a felhőből származó árrés lényegesen magasabb, mint az IBM hagyományos tevékenységéhez kapcsolódó árrés, ez a kulcs a vállalat működési cash flow-jának növeléséhez. Emlékeztetőül, az IBM szívesen használja a cash flow-t a szaftos 4,7%-os osztalék kifizetésére, részvényeinek visszavásárlására, valamint (főként a felhőszolgáltatási területen történő) felvásárlásokra.

Érdemes kiemelni azt is, hogy az IBM a hibrid felhőmegoldásokra – vagyis azokra, amelyek a nyilvános és a privát felhőket kombinálják – összpontosít, lehetővé téve az adatok megosztását a két platform között. A hibrid felhő tökéletes a big data projektekhez, amiben az IBM mindig is jeleskedett. A hibrid munka világához is ideális, hiszen a távmunkavállalók a világjárvány kezdete óta gyakori téma.

Abbvie (ABBV): A jelenlegi hozamkörnyezetben az ABBV 4,4%-os osztalékhozama igencsak erősnek mondható. Nem kérdés, hogy a Humira nevű gyulladáscsökkentő gyógyszer nagy szerepet fog játszani az AbbVie hosszú távú sikerében. A koronavírus elleni vakcinákkal kapcsolatos mamuteladások előtt a Humira volt a világ legkelendőbb gyógyszere. Az Egyesült Államokban 10, nemzetközileg 14 engedélyezett indikációval rendelkezik, és az év első hat hónapjában produkált 9,94 milliárd dollár alapján közel 2021-re közel 20 milliárd dolláros éves forgalmat ígér. A Humira mellett az AbbVie a felvásárlások felé fordult, hogy diverzifikálja bevételi forrásait és tovább erősítse cash flow-ját. 2020 májusában készpénzzel és árukkal kötött üzletet az Allergan megvásárlásáról. A jelenlegi mutatók alapján alulértékelt az ABBV, az osztalékhozam mellett a részvény további növekedésére számítunk.

GROWTH RÉSZVÉNYEK
Olyan részvények, amelyek jövőbeli potenciálja nagy növekedési lehetőségre ad okot ugyanakkor ez nagyobb kockázattal párosul.

SharpLink Gaming (SBET): A SharpLink Gaming tulajdonosa és üzemeltetője egy olyan online platformnak, amely összekapcsolja a sportrajongókat, ligákat és sportoldalakat fogadási tartalmakkal. A vállalatot 2019-ben alapították, székhelye a minnesotai Minneapolisban található. Az SBET-et rövid távra spekulációs jelleggel magasabb kockázat mellett szerepel heti részvényfigyelőnkben, ugyanis felkapott lett az elmúlt napokban. A korábban 4-5 dolláron mozgó részvény pénteken 6,82 dolláron (22%-ot emelkedve) zárt. Úgy gondoljuk a héten további növekedés várható, azonban mint a legtöbb hasonló részvénynél (pl. GME) nem lehet előre tudni, meddig nyomják a kisbefektetők.

Li Auto (LI): Sokszor foglalkoztunk már heti részvényfigyelőnkben a Nio-val és az Xpeng-gel, most pedig a Li autót fogjuk megvizsgálni. A kínai elektromos autógyártó cég, a mai napon (08.30.) fogja közzétenni negyedéves jelentését, és a havi szállítási adatok alapján nagyon erős jelentésre lehet számítani. 30$ alatti árfolyamon bőven látunk potenciált a LI részvényekben, főleg annak tükrében, hogy nemrég bejelentették az amerikai elektromos autó Rivian tőzsdére lépését, és az előzetes tervek szerint 80 milliárd dollárra fogják értékelni céget. Elon Musk ehhez csak annyit fűzött hozzá, hogy az IPO előtt azért célszerű lett volna legalább 1 milliárd dolláronként eladni egy autót. Szóval a 30 milliárdos market cappel rendelkezdő, Kínában már nagyon bevált Li Autóban szerintünk bőven van még növekedési potenciál.

Jogi nyilatkozat

A cikkben található információk mindenkor a szerző(k) magánvéleményét tükrözik. A tozsdex.hu honlapon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek. 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. A teljes jogi nyilatkozat ezen az oldalon olvasható.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük