Szárnyaló kriptovaluták, a delta variáns terjedése, kínai állami szabályozás és inflációs félelem. Többek között ezek vannak legnagyobb hatással a nemzetközi tőzsdére, és sokakban felmerül a kérdés: érdemes ilyen bizonytalan időszakban tőzsdén tartani a pénzt? Kétségtelenül az amerikai részvénypiacon jegyzett részvények nagyrésze túlértékelt, azonban hatalmas kockázat rejlik abban is ha valaki a „párna alatt”, készpénzben tartja megtakarításait és egyszerűen az infláció miatt napról napra egyre kevesebbet ér a pénze. Ahogy minden héten, most is elhoztunk nektek 10 olyan részvényt, amiről úgy gondoljuk, hogy érdemes lehet figyelni őket.

A Heti részvényfigyelőben feltüntetett részvények a TőzsdeX szerzőinek saját véleményét tükrözik, nem minősülnek befektetési tanácsadásnak.

Íme a 42. heti (2021.08.09. – 2021.08.15.) részvényfigyelőnk:

INSIDER TRADE ALAPÚ RÉSZVÉNYEK
A közelmúltban történt belsős vásárlás a vállalatnál, amely a részvény árfolyamának növekedéséhez vezethet.

FAST Acquisition Corp. (FST): Az FST egy blank check SPAC cég, amely a Fertitta Entertainment-et fogja tőzsdére vinni. A jövőbeli tranzakciót figyelembe véve a Fertitta Entertainment az egyik legnagyobb nyilvánosan jegyzett vendéglátóipari vállalat lesz, amely 5 szárazföldi kaszinóval, a Golden Nugget Online Gaming (GNOG) jelentős tulajdonrészével, valamint több mint 500 étteremmel, szórakozóhellyel, szállodával, szórakozóhellyel és egyéb üzleti egységgel fog rendelkezni 38 államban, a Columbia körzetben, Puerto Ricóban, Hongkongban, Kína szárazföldi részén, Mexikóban és Szingapúrban, továbbá számos más étteremmel a világ minden táján. Július során többször is történt belsős vásárlás, amely augusztusban tovább folytatódott. A 40-ik heti figyelőnkben először szereplő FST, akkor szintén 11,6 dollár környékén, támaszponton volt. A figyelőnket követően a részvény végül 12,7 dollárig tornázta fel magát (+9%). Úgy gondoljuk ismét jó swing-trade lehetőséget rejt magában az FST.

Kemper Corporation (KMPR): A Kemper Corporation, egy diverzifikált biztosítási holdingtársaság, amely vagyon- és balesetbiztosítást, valamint élet- és egészségbiztosítást nyújt az Egyesült Államokban. Magánszemélyeknek gépjármű-, lakás-, tűz-, általános felelősség- és egyéb vagyon- és balesetbiztosításokat, vállalkozásoknak pedig gépjárműbiztosításokat nyújt. A vállalat életbiztosításokat is kínál, beleértve a tartós és kockázati biztosításokat, valamint kiegészítő baleset- és egészségbiztosítási termékeket; és Medicare kiegészítő biztosításokat, fix kórházi kártérítést, otthoni egészségügyi ellátást, meghatározott betegségekre vonatkozó és csak baleseti biztosításokat vidéki, külvárosi és városi területeken élő magánszemélyeknek. A vállalat független ügynökökön és brókereken keresztül forgalmazza termékeit. A vállalat korábban Unitrin néven volt ismert, 2011 augusztusában változtatta meg nevét Kemper Corporationre. A vállalatot 1990-ben alapították, székhelye az Illinois állambeli Chicagóban található. Egy hete jelentette Q2-es jelentését, amely nem sikerült túl jól, 1,54 dolláros egy részvényre jutó veszteséget jelentettek. Ennek hatására a részvény árfolyama 70 dollárról 60 dollárig esett, ahonnan viszont szépen visszapattant, pénteken már 65,75 dolláron zárt. Az esést kihasználva egyik igazgató 61,62 dolláros áron másfél millió dollárért vásárolt részvényeket. Úgy gondoljuk a mostani helyzet jó lehetőség swing-tradere 70-72 dolláros célárral. A Raymond James ugyanakkor nemrég frissítette korábbi 90 dolláros célárát 80 dollárra, illetve a korábbi belsős eladások is 76 és 79 dollár között történtek.

Nicholas Financial, Inc. (NICK): A Nicholas Financial, Inc. fogyasztói pénzügyi vállalkozásként működik az Egyesült Államokban. A vállalat új és használt személygépkocsik és könnyű tehergépkocsik vásárlására vonatkozó gépjármű-finanszírozási részletfizetési szerződések megszerzésével és kiszolgálásával foglalkozik. Emellett közvetlen fogyasztói hiteleket nyújt és fogyasztói finanszírozáshoz kapcsolódó termékeket értékesít. Augusztus elején a vállalat két vezetője is vásárolt a vállalat részvényeiből, legutóbb júniusban és februárban történt hasonló, akkor nagyot emelkedett a részvény árfolyama.

VOXX International Corporation (VOXX): A VOXX International Corporation leányvállalataival együtt autóelektronikai, fogyasztói elektronikai és biometrikus termékeket tervez, gyárt és forgalmaz az Egyesült Államokban, Európában és nemzetközi szinten. Az autóelektronikai szegmens mobil multimédiás infotainment termékeket; műholdas rádiókat; okostelefonos telematikai alkalmazásokat; gépjárműbiztonsági, jármű-hozzáférési és távindítási rendszereket; gépjárművek elektromos tartozékait; hátsó megfigyelő és ütközéselkerülő rendszereket; a vezetőt segítő termékeket; elektromos emelőkapukat; mobil interfészmodulokat; irányjelző kapcsolókat; gépjárművilágítási termékeket; gépjármű-érzékelő és kamerarendszereket; USB-portokat; sebességtartó automatikákat; és fűtött üléseket kínál. A vállalat egyik vezetője, aki 10% fölötti tulajdonrésszel rendelkezik, az elmúlt napokban folyamatosan vásárolta a részvényt, és a bearish trend is úgy néz ki fordulóponthoz érkezett.

Avidity Biosciences (RNA): Az Avidity Biosciences biotech vállalat oligonukleotid alapú terápiák fejlesztésével foglalkozik. Antitest oligonukleotid konjugátumokat (AOC) fejleszt, amelyeket számos súlyos betegség kezelésére terveztek. A vállalat vezető termékjelöltje, az AOC 1001, egy ritka monogén izombetegség kezelésére szolgál. A vállalat továbbá olyan termékeket kutat és fejleszt, amelyek a monoklonális antitestek szövetszelektivitását és az oligonukleotid terápiák pontosságát ötvözik, hogy hozzáférjenek korábban nem gyógyítható szövet- és sejttípusokhoz, és a betegségek mögöttes genetikai mozgatórugóit célozzák meg. Emellett olyan izomprogramokat fejleszt, amelyek az izomdisztrófia, a Duchenne-izomdisztrófia, az izomsorvadás és a Pompe-kór kezelésére összpontosítanak. Az Avidity Biosciences 2012-ben alakult, székhelye a kaliforniai La Jolla-ban található. A elmúlt héten támaszpont közelében (20 dollár) mozgott a részvény árfolyama és pénteken is itt zárt. A vállalat egyik 10%-os tulajdonosa pedig 18 dolláros áron nagy értékben, 14 millió dolláron vásárolt a cég részvényeiből. A korábbi belsős eladásokat és az árfolyam alakulását figyelembe véve úgy gondoljuk, hogy az RNA is jó swing-trade lehetőséget kínál most 25 dolláros célárral.

VALUE RÉSZVÉNYEK
Olyan részvények, amelyek a fundamentális mutatók alapján alulértékeltek.

Northrim BanCorp (NRIM): A Northrim egy viszonylag kisebb amerikai kereskedelmi bank, mindössze 253 millió dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik. A finviz szerint részvényenként 58,24$ készpénze van a vállalatnak, illetve 3,52% éves osztalékot kapnak a részvényesek. További pozitívum a pénzintézet mellett, hogy 2009 óta minden évben 5-25% közötti mértékben nő a részvényeseknek juttatott osztalék, amelynek mértéke jelenleg mindössze az éves nyereség egyötöde tehát még bőven van tér az osztalékemelésre. A részvény P/E rátája szinte rekordalacsonyan van, az elmúlt években a mostani érték 2-3-szorosán mozgott. Rövidtávon nagyon nehéz találgatásokba bocsátkozni, de hosszútávon szerintünk 1-2 éven belül 30-50%-os emelkedés is elérhető az NRIM-mel.


OSZTALÉKFIZETŐ RÉSZVÉNYEK
Olyan részvények, amelyeket nem csak az árfolyam növekedése, hanem a kifizetett osztalék miatt érdemes vásárolni

Unum Group (UNM): Előző héten Pro csoportunkban 25,3$-nál jeleztük nektek, hogy érdemes lehet vásárolni UNM részvényeket, mert egy kifejezetten erős negyedéves jelentés után esett 8%-ot a részvény árfolyama. A 25,3$-os árfolyamról visszatesztelte az árfolyam a 25$-t és onnan pattant fel az árfolyam, ami már 26,6$ fölött jár. Úgy gondoljuk, hogy akár 30$-ig is felmehet az árfolyam rövid időn belül, ha jönnek nagyon negatív gazdasági hírek a következő hetekben. Részletes elemzésünket az UNM-ról itt olvashatjátok, illetve osztalékfizető részvényekről szóló toplistánkat, amelynek élén végzett az amerikai biztosítótársaság, itt láthatjátok.

GROWTH RÉSZVÉNYEK
Olyan részvények, amelyek jövőbeli potenciálja nagy növekedési lehetőségre ad okot ugyanakkor ez nagyobb kockázattal párosul.

SoFi Technologies (SOFI): A Tesla vezér Elon Musk korábban a PayPal CEO-jaként tevékenykedett, és állítása szerint, ha sikerült volna megvalósítania a tervét lehet, most a PayPal lenne a világ legértékesebb vállalata. A terve pedig az volt, hogy a PayPal-t egy olyan platformmá tegye, ahol minden pénzügyi szolgáltatás megtalálható, így az ügyfeleknek nem kell kiutalniuk a pénzt onnan. Ezáltal egy 21. századi Fintech bankot teremtve, ahol a hagyományos bankokra egyáltalán nem lenne szükség. Sajnos Elon-t az igazgatótanács leváltotta mielőtt sikerült volna megvalósítania a tervét, ezért eljött a PayPal-tól. Pár évvel később jött Anthony Noto, a Twitter és az NFL korábbi COO-ja és Elon Musk tervével egy hihetetlenül erős csapatot verbuvált maga köré azzal a céllal, hogy a Sofi Technologoies átvegye a hatalmat a pénzügyi szektor felett. Az erősen konzervatív elemzésekkel foglalkozó Morningstar 20,5$-os fair value-t határozott meg a részvényre vonatkozóan.

r/sofistock - SoFi = Upgraded to 4 Stars from MorningStar

Bright Health Group (BHG): A Bright Health Group egészségbiztosítási programok nyújtásával és finanszírozásával foglalkozik az Egyesült Államokban. Két szegmensben, a NeueHealth és a Bright HealthCare szegmensekben működik. A vállalat egyéni és családi, Medicare és munkáltatói biztosítási terveket kínál. Emellett 28 alapellátási klinikát működtet. A vállalat korábban Bright Health néven volt ismert, és 2021 februárjában változtatta meg a nevét Bright Health Group-ra. 2015-ben alakult, székhelye a minnesotai Minneapolisban található. Júniusi tőzsdére lépését követően 5 10%-os tulajdonos is vásárolt egyenként 35 millió dolláros értékben 18 dolláros átlagáron részvényeket. Az előző héten pedig két igazgató vásárolt 8,7 dollár környékén részvényeket. A BHC pénteken 8,92 dolláron zárt. Augusztus 4-én mind a Morgan Stanley, mind a Citigroup 12 dolláros célárat határozott meg, amely a mostani árfolyamhoz képest 34,5%-os növekedési potenciált jelent.

EHang Holdings (EH): Az autonóm légi járművekkel (AAV) foglalkozó kínai EHang-gal már többször is találkozhattatok oldalunkon. A vállalat AAV-ket, valamint az azokat támogató rendszereket és infrastruktúrát tervez, fejleszt, gyárt, értékesít és üzemeltet számos iparág és alkalmazás számára, többek között a személyszállítás, a logisztika, az intelligens városirányítás és a légi médiamegoldások területén. A vállalatot 2014-ben alapították, székhelye Guangzhou-ban, Kínában található. Új tagjaink bővebben ebben a hyper-growth cikkünkben olvashatnak bővebben az EHang-ról. A korábbi esést végigkövetve 25,83 majd 23,2 dolláron is vásároltunk EH részvényeket. Azóta a részvény oldalaz, pénteken 25,33 dolláron zárt. Jövő héten szerdán fog Investor Day-t tartani a vállalat új, kibővített yunfui üzemében. Mi már nagyon várjuk és reméljük, hogy a 18-ai Investor Day felé közeledve végre ki tud lépni az EH az oldalazásból.

Jogi nyilatkozat

A cikkben található információk mindenkor a szerző(k) magánvéleményét tükrözik. A tozsdex.hu honlapon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek. 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. A teljes jogi nyilatkozat ezen az oldalon olvasható.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük