Az utóbbi hónapokban megszokottá vált, hogy remekül teljesít heti részvényfigyelőnk, azonban előző héten a megszokottnál is jobb eredményeket sikerült elérni. Szinte mindegyik részvény legalább 4-5%-ot emelkedett, három részvény pedig remekelt. A Transocean (RIG) 18%-ot, a B. Riley Financial (RILY) 12%-ot és a MacroGenics (MGNX) 24%-ot emelkedett 1 hét alatt. Igyekszünk erre a hétre is elhozni a 10 leginkább figyelemre méltó részvényt nektek.

A Heti részvényfigyelőben feltüntetett részvények a TőzsdeX szerzőinek saját véleményét tükrözik, nem minősülnek befektetési tanácsadásnak.

Íme a 36. heti (2021.06.28. – 2021.07.04.) részvényfigyelőnk:

INSIDER TRADE ALAPÚ RÉSZVÉNYEK
A közelmúltban történt belsős vásárlás a vállalatnál, amely a részvény árfolyamának növekedéséhez vezethetmeg

Transocean (RIG): A tengeri kutatást és fúrást végző cégek körében jelentős csődhullám volt, a legerősebb Transocean viszont túlélte a válságot. Egy tartósan 50 dollár feletti olajár fellendítheti a tengeri kutatást. Az új tengeri lelőhelyek, mint Suriname (Apache), Brazília (Petrobras, Galp) vagy Guyana (ExxonMobil) pedig komoly növekedést hozhatnak. Az amerikai cégek a szigorodó szabályozás miatt a külső piacokra helyezhetik a hangsúlyt, többek között a nagy nemzetközi tengeri lelőhelyekre. A Chevron és az ExxonMobil ebben gondolkodik, ami nagy keresletnövekedést hozhat a Transocean szolgáltatásaira.

Előző héten megírtuk, hogy 10 millió részvényt vásároltak belsős emberek, amelyről úgy gondoltuk, hogy hatalmas mennyiség. Az azóta eltelt időszakban további 18 millió részvényt vásároltak az igazgatótanács tagjai. Bár a részvényárfolyam 18%-kal magasabban mozog az előző hetihez képest, úgy gondoljuk továbbra is érdemes lehet beszállni.

Golub Capital BDC (GBDC): A Golub Capital egy Asset Management-tel foglalkozó amerikai vállalat. Két dolog miatt tartjuk szuper vételi lehetőségnek. Az első érvünk a GBDC részvény vásárlása mellett nem más, mint a belsős vásárlások. A Chairman és a CEO március óta minden kereskedési napon többezer részvényt vásárolnak fejenként, ami igencsak drága mulatság, 5000 részvény esetén ez a szám jelenleg 78 ezer dollárt jelent napi szinten. Mindkét vezetőnek jelenleg több mint 2,2 millió részvénye van, amely jelenlegi árfolyam mellett 35,3 millió dollárt ér. A másik érvünk pedig a Golub Capital részvénye mellett a bullish trend, ami valószínűleg nagyrészt a két vezető folyamatos vásárlásainak köszönhető.

No description available.

Reneo Pharmaceuticals (RPHM): A Reneo Pharmaceuticals gyógyszeripari vállalat ritka genetikai mitokondriális betegségekben szenvedő betegek terápiáinak fejlesztésére összpontosít. Az RPHM-et idén áprilisban vezették be a tőzsdére, azóta az árfolyam 15$-ról 9,7$-ig esett vissza. Az elemzők célára 24 és 45 dollár között van. A vállalat egyik vezetője május vége óta folyamatosan vásárolja a részvényt, ebből arra következtetünk, hogy hamarosan újra a 15$-os kibocsátási árfolyam fölé emelkedhet az RPHM.

No description available.

Talkspace (TALK): A Talkspace egy New York-i székhelyű online és mobil terápiás cég, amelyet 2012-ben alapítottak. A Talkspace pszichoterápiás szolgáltatást nyújt okostelefonon, táblagépen vagy asztali számítógépen keresztül, ahol a 13 év feletti felhasználók segítséget kaphatnak engedéllyel rendelkező terapeutáktól. A Talkspace szolgáltatás havi előfizetésű, amelynek ára $260-tól kezdődik. A platform lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy videón, hangon és szöveges üzeneteken keresztül kommunikáljanak terapeutájukkal. A vállalat a Hudson Executive Investment Corp. (HEC) SPAC-on keresztül lépett tőzsdére június 23-án, TALK-ra váltva tickerét. A merger előtt belsős vásárlás történt 10 dolláros áron nagyon magas, 50 millió dolláros értékben. A részvény egy esést követően 8 dollár aljáról igyekszik felfele, pénteken 8,86 dolláron zárt. Úgy gondoljuk középtávon a részvény 10 dollárt, de akár a 11-12 dollárt is elérheti.

VALUE RÉSZVÉNYEK
Olyan részvények, amelyek a fundamentális mutatók alapján alulértékeltek.

PulteGroup (PHM): A PulteGroup az Egyesült Államok egyik legnagyobb lakásépítő vállalata. A PHM a new york-i tőzsde egyik legkiválóbb value részvénye, a value részvényekről szóló toplistánkban is helyet kapott. A mostani 53,61$-os árfolyamhoz 71,4$-os átlagos célár társul, amely 33%-os növekedési potenciál. Jelenleg 6,11-es Forward P/E rátával rendelkezik a részvény, amely a mostani időszakban kimagaslóan alacsonynak számít. Szerintünk, ha valaki egy jó value részvényt szeretne vásárolni olcsón, mindenképpen érdemes lehet megfontolni a PHM részvényt.

No description available.

Alibaba Group (BABA): Az Alibaba Group leányvállalatain keresztül online és mobil kereskedelmi üzletágakat működtet Kínában és nemzetközi szinten. Négy szegmensen keresztül működik: core kereskedelem, felhőalapú számítástechnika, digitális média és szórakoztatás, illetve innovációs kezdeményezések. A BABA-val már sokszor találkozhattatok, új tagjaink itt olvashatják első elemzésünket, valamint a másodikat. 11 napja, ahogyan megírtuk hírlevelünkben tovább bővítettük és leátlagoltuk BABA pozíciónkat 212,6 dolláros árfolyamon vásárolva részvényeket. A részvényt mindenképpen hosszú távú fundamentális befektetőknek javasoljuk, célárunk pedig 350 dollár 12 hónapos távlatban. Pénteken szépen emelkedett a részvény és reméljük az előző nyárhoz hasonló emelkedésre számíthatunk idén is. Tavaly ilyenkor hasonlóan 200 dollár aljáról indult meg a részvény, amely őszre 319,32 dollárig emelkedett. A részvény pénteken 228,5 dolláron zárt.

OSZTALÉKFIZETŐ RÉSZVÉNYEK
Olyan részvények, amelyeket nem csak az árfolyam növekedése, hanem a kifizetett osztalék miatt érdemes vásárolni

Intel Corporation (INTC): Az amerikai Intel Corporation elsősorban mikroprocesszorairól ismert, de ezenkívül gyárt még hálózati kártyákat, alaplapi chipkészleteket, videokártyákat és egyéb számítógépes eszközöket. 2020 őszén az INTC részvény bezuhant, sokan már temették a vállalatot, mi jó beszálló lehetőséget láttunk. Heti részvényfigyelőnkben jeleztük 45$ körül, hogy jó vétel lehet hosszútávra az Intel. A jelenlegi helyzet nagyon hasonló, szintén támaszponton az INTC (ahogyan az előző héten is), a profit és a bevétel is nagyon erős, a következő hónapokban 65-70$ közé várjuk a részvényt.

GROWTH RÉSZVÉNYEK
Olyan részvények, amelyek jövőbeli potenciálja nagy növekedési lehetőségre ad okot ugyanakkor ez nagyobb kockázattal párosul.

Huya (HUYA): Ha megfigyeljük a HUYA és a DOYU részvények előző heti mozgását, jól látható, hogy amíg a Huya egyre magasabb csúcsokat és magasabb aljakat ér el, addig a Douyu történelmi mélyponton, előző héten is hatalmasat esett. Szerintünk az intézményi befektetők elkezdték beárazni, hogy a merger elmaradhat (a tervek szerint ennek 2021 első felében kellett volna megvalósulnia). Kinek lehet jó ha a merger elmarad? A Doyu részvénybefektetők számára hatalmas érvágás lenne, ha nem történik meg az egyesülés, ugyanis az előzetes tervek szerint közel 0,73 Huya részvényt kaptak volna minden Doyu részvényük után. Ezzel ellentétesen a Huya befektetők jól járhatnak a merger elmaradásával, ugyanis sok hedge fund az egyesülésre spekulálva shortolta a Huyát, amelynek a Short Floatja 28%-ra emelkedett. Ha leközlik hivatalosan a merger elmaradását a short pozíciókat kénytelenek lennének zárni a hedge fundok, ez pedig nagy lökést adhat a HUYA árfolyamának.

Origin Materials (ORGN): A 2008-ban alapított Origin a világ vezető szén-dioxid-negatív anyaggyártó vállalata, amelynek küldetése, hogy lehetővé tegye a világ fenntartható anyagokra való áttérését. Az Origin szabadalmaztatott drop-in technológiáját, gazdaságosságát és szén-dioxid-kibocsátását egyre több jelentős globális ügyfél és befektető támogatja. Az Origin technológiáját egy ISO-konform életciklus-értékelés (LCA) is alátámasztja, amely arra a következtetésre jutott, hogy az Origin termékei várhatóan szén-dioxid-negatívak lesznek, ha kereskedelmi méretekben gyártják őket. Együttműködésük van többek között a Palantirral (PLTR) vagy a Forddal (F). A vállalat az Artius Acquisition (AACQ) SPAC-on keresztül lépett tőzsdére 23-án majd tickerjét 25-én ORGN-re változtatta. A pénteken 9,77 dolláron zárt részvény jövőképét és a fenntartható fejlődést szorgalmazó trendeket tekintve komoly növekedés előtt állhat, megdöntve akár a korábbi 14 dolláros csúcsát is hosszú távon.

AcelRx Pharmaceuticals (ACRX): Az amerikai ACRX akut fájdalom kezelésére szolgáló gyógyszerek fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozik, 4. hyper-growth részvényünk. A vállalat vezető termékjelöltje a DSUVIA, amely a közepesen súlyos és súlyos akut fájdalom kezelésére szolgál. A részvénymozgást megfigyelve pénteken jelentősebb volume-ot figyelhetünk meg, amelyet reményeink szerint egy emelkedő trend fog követni. Nemrégiben a 20 napos mozgóátlag keresztezte az 50 naposat, amely bullish trendet indikálhat. Úgy gondoljuk a részvény középtávon újra elérheti a 2 dolláros árfolyamot, így érdemes lehet most leátlagonia azoknak, akik korábban vásároltak velünk.

Jogi nyilatkozat

A cikkben található információk mindenkor a szerző(k) magánvéleményét tükrözik. A tozsdex.hu honlapon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek. 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. A teljes jogi nyilatkozat ezen az oldalon olvasható.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük