Előző heti részvényfigyelőnk legnagyobb sikere minden kétséget kizáróan a Summit Terapeutics volt, amelyet azért tettünk bele listánkba, mert a CEO és a COO is hatalmas mennyiségben vásárolt a vállalat részvényeiből. Az SMMT 1 hét alatt 5,51 dollárról 8,46 dollárig emelkedett (+53%), bátrabb előfizetőink hatalmas profitot zsebelhettek be. Az eheti részvényfigyelő újítása, hogy tematikusan, részvénytípusoknak megfelelően rendeztük részvényeinket, így mindenki könnyebben megtalálhatja a számára megfelelő részvényeket az adott héten.

A Heti részvényfigyelőben feltüntetett részvények a TőzsdeX szerzőinek saját véleményét tükrözik, nem minősülnek befektetési tanácsadásnak.

Íme a 31. heti (2021.05.24. – 2021.05.30.) részvényfigyelőnk:

INSIDER TRADE ALAPÚ RÉSZVÉNYEK
A közelmúltban történt belsős vásárlás a vállalatnál, amely a részvény árfolyamának növekedéséhez vezethet.

MICT (MICT): Az előző heti figyelőnkből az SMMT, mellett a RADI insider trade alapú részvény is szépen növekedett, több mint 15%-ot figyelőnk megjelenését követően. A héten ismét hoztunk insider trade alapú részvényeket, az első ilyen a MICT. A leányvállalatain, a GFH Intermediate Holdings-on és a Micronet-en keresztül működő MICT mobil számítástechnikai megoldásokat nyújt, valamint egy kereskedési technológiai platformot. A társaság a GFH Intermediate Holdings-on keresztül részvénykereskedelemi tevékenységre, vagyonkezelésre és biztosítási termékek értékesítésére összpontosít elsősorban az ázsiai piacain. A Micronet-en keresztül pedig mobil számítástechnikai megoldásokat tervez, fejleszt, gyárt és értékesít. Elsősorban flottaüzemeltetők számára és terepi munkavégzéshez kínál megoldásokat a telematika és a kereskedelmi mobil erőforrás-menedzsment piac számára, főként az Egyesült Államokban és Európában. A cég korábban Micronet Enertec Technologies néven volt ismert, 2018 júliusában nevét MICT-re változtatta. A vállalatot 2002-ben alapították, székhelye Montvale, New Jersey. Az SMMT-nél a CEO és a COO vásárolt a cég részvényeiből, amely mindig üdvözítő, hiszen ők a vállalat legmagasabb pozícióiban levő személyek. A MICT estében a CEO vásárolt elég nagy mennyiségben, 6 millió részvényt 1,41 dolláros árfolyamon, a lenti ábra alapján támaszpont alatt picivel. A részvény végül pénteken 1,81 dolláron zárt, amely nagyjából az 50 napos mozgóátlagnál van (+28%). A vállalat ma fogja közölni negyedéves jelentését, úgy érezzük a CEO vásárlása pozitív indikátor lehet és további növekedésre számítunk a hét során.

GoodRx Holdings (GDRX): A GoodRx Holdings leányvállalatain keresztül lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy összehasonlítsák az árakat és ezáltal spórolhassanak az Egyesült Államokban vásárolt vényköteles gyógyszereken. Emellett egyéb egészségügyi termékeket és szolgáltatásokat is kínál, magában foglalva távegészségügyi szolgáltatásokat is. A GoodRx-et 2015-ben alapították, és székhelye a kaliforniai Santa Monicában található. Az előző héten a Silver Lake Group 30,7 dolláros átlagáron vásárolt nagy mennyiségben a vállalat részvényeiből. Az elemzők átlagosan 43 dollárra várják a részvényt, a korábbi belsős eladásoknál 40 dollár környékén volt eladás. Mi az 50 napos mozgóátlagot gondoljuk rövidebb távon ideális célárnak, amely jelenleg 36,8 dolláron van. A részvény pénteken 30,84 dolláron zárt, amely szerintünk és a Silver Lake Group szerint is jó beszálló ár lehet.

R. R. Donnelley & Sons Company (RRD): Az R.R. Donnelley & Sons Company, egy kommunikációs szolgáltató, amely többcsatornás marketing és üzleti kommunikáció létrehozásával, kezelésével, szállításával és optimalizálásával foglalkozik. Üzleti szolgáltatások üzletága nyomtatott termékekkel foglalkozik (pl. kiadványok, prospektusok, névjegykártyák, szórólapok, posztereket, promóciós cikkek), illetve csomagolási megoldásokkal főként az elektronikai, egészségügyi és kozmetikai ipar számára. A vállalat Marketing Solutions üzletága marketinggel foglalkozik például célközönség szegmentálással, kreatív fejlesztéssel, program teszteléssel, nyomtatás előállítással, postai optimalizálással, valamint bolti marketinggel, digitális és egyéb kreatív megoldásokkal és szolgáltatásokkal. Szolgáltatásai elérhetőek az Egyesült Államokban, Ázsiában, Európában és összességében nemzetközi szinten. A céget 1864-ben alapították, székhelye Chicago, Illinois. Az előző héten a vállalat egyik 10%-os tulajdonosa vásárolt 5,5 dollár környékén nagy mennyiségben a vállalat részvényeiből, amely pénteken 5,6 dolláron zárt. Mi a héten az 5 dolláros támasz és a 20 napos mozgóátlag (4,87) környékén szállnánk be.

Eloxx Therapeutics (ELOX): Az Eloxx egy biotechnológiai vállalat, amely ritka genetikai betegségeket kutat és keres rájuk megoldásokat. A céljuk nem más, mint hatékony és biztonságos megoldást találni a genetikai rendellenességekkel rendelkező gyermekek és felnőttek számára. Az ELOX egy nagyon kis vállalat mindössze 137 millió dolláros piaci kapitalizációval, közel sem egy stabil befektetés. Amiért mégis bekerülhetett heti részvényfigyelőnkben a biotech részvény az nem más, mint az óriási mértékű bennfentes vásárlások. Ahogy a lenti ábrán megfigyelhető az ELOX árfolyama tavaly év végén még alulról súrolta a 7$-t azonban, onnan egészen 1,35$-ig esett vissza idén májusra. Ekkor úgy döntöttek az igazgatótanács tagjai, hogy nem várnak tovább és többmillió ELOX részvényt vásároltak május 13-án. Nagyon kockázatosnak tartjuk a vállalatot, azonban ha a menedzsment ilyen mértékben vásárol a vállalat részvényéből, akkor ott úgy gondoljuk, hogy érdemes meggondolni.

VALUE RÉSZVÉNYEK
Olyan részvények, amelyek a fundamentális mutatók alapján alulértékeltek.

HP Inc. (HPQ): Az irodai eszközöket, elsődlegesen nyomtatókat gyártó és forgalmazó amerikai cég szerintünk alulértékelt. A HPQ részvény mindössze 9,31-es forward P/E mutatóval rendelkezik, a cégnek semmi adóssága nincsen és van több mint 4 milliárd dollár készpénzállománya. A részvény 2020 novembere óta erősen bullish trendet mutat, jelenleg támaszponton tartózkodik. A HP, az NVidiahoz hasonlóan szintén ezen a héten fogja megosztani negyedéves jelentését, és ők is az elemzők várakozásai fölött teljesítettek az elmúlt 7 negyedévben. Szerintünk a mostani 31$ körüli árfolyam beszálló jó lehet pár HP részvény vásárlására.

OSZTALÉKFIZETŐ RÉSZVÉNYEK
Olyan részvények, amelyeket nem csak az árfolyam növekedése, hanem a kifizetett osztalék miatt érdemes vásárolni

Verizon Comm. (VZ): A new york-i központú Verizon egy amerikai óriáscég, 235 milliárd dolláros market cappel. A vállalatról többször írtunk már heti részvényfigyelőnkben, jelenleg azonban támaszon van a részvény, és 4,4%-os éves osztalékot fizet a részvényesek számára. Ez a 4,4%-os osztalék várhatóan a jövőben tovább fog emelkedni, ugyanis a vállalat 2005 óta emeli a kifizetett osztalék mértékét. Az osztalék mellett kifejezetten olcsónak is tartjuk a VZ-t, a forward P/E mindössze 11 a részvény esetében. Úgy gondoljuk, ha valaki szeretné építgetni az osztalékportfólióját kiváló választás lehet számára a Verizon.

GROWTH RÉSZVÉNYEK
Olyan részvények, amelyek jövőbeli potenciálja nagy növekedési lehetőségre ad okot ugyanakkor ez nagyobb kockázattal párosul.

Coinbase Global (COIN): A kriptopiacon tevékenykedő Coinbase április 14-ei piacra lépését követően esni kezdett. Az insider tradek alapján a vállalat vezetői és tulajdonosai kaptak a lehetőségen és a hype-ot meglovagolva szépen profitáltak részvényeik eladásából 388 és 300 dollár között eladva részvényeiket. Az esés alja 208 dollár volt, amelyet nem sokáig tartott a részvény pénteken 224 dolláron zárva. Az ARK Invest-es Cathie Woods folyamatosan vásárolta a részvényeket, az előző héten további 1,2 millió részvényt vásárolva 40%-kal növelve pozícióját a vállalatban. Úgy gondoljuk a esés jó beszálló lehetőséget nyújt azok számára, akik szeretik a kriptovilágot, a belső vásárlásokat alapul véve 300 dolláros célárfolyammal.-es

EHang Holdings Limited (EH): Az autonóm légi járművekkel (AAV) foglalkozó kínai EHangról már többször írtunk. A héten azonban érdemes mindenképp figyelemmel kísérni, hiszen várhatóan május végén/június elején fogja közzétenni következő negyedéves jelentését. Ahogyan az előző XPeng technikai elemzésünkből láthattátok a negyedéves jelentések jellemzően rövid távon pozitív hatással, akár trendfordítással bírhatnak. Az EHang esetében azt láthatjuk, hogy jelenleg konszolidációs fázisban van a részvény, a 20 dolláros támaszpontot nem igazán tudta áttörni. Bízunk benne, hogy a jelentést követően felfele ki tud törni a részvény, amely pénteken 21,74 dolláron zárt.

NVidia Corp. (NVDA): Már előző héten is megírtuk, hogy a nagy potenciál van a videókártyákat és grafikus processzorokat gyártó amerikai vállalatban. A részvény előző héten visszatesztelte az 540$-os támaszt majd 600$-ig emelkedett. Az Nvidia május 26-án szerdán fogja közzétenni negyedéves jelentését, az előző 7 negyedéves jelentése során felülmúlta az elemzők várakozásait a vállalat. Úgy gondoljuk, hogy az előző heti 540$-os árfolyam jó lehetőség volt a beszállásra, de szerintünk a szerdai jelentés után még feljebb fog menni az árfolyam.

Xpeng Inc. (XPEV): Az előző héten jól teljesített az XPEV, több fontos ellenállást is sikerült áttörnie a részvénynek. A következő 1-2 hétben kritikus fontosságú lesz, hogy át fogja-e tudni törni a részvény a 31,8$-os 50-napos mozgóátlagot, ha igen onnantól szerintünk viszonylag gyorsan elérhetünk a 35-40$-os szintre. Fundamentális tekintetben továbbra is kiváló a vállalat, mi továbbra is tartjuk a részvényeinket.


Jogi nyilatkozat

A cikkben található információk mindenkor a szerző(k) magánvéleményét tükrözik. A tozsdex.hu honlapon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek. 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. A teljes jogi nyilatkozat ezen az oldalon olvasható.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük