Az Xpeng Motors pár hónappal ezelőtt chipfejlesztésébe kezdett, hogy legyen egy saját, önvezetésre alkalmas chipjük. A projekten egyidejűleg dolgoznak Kínában és az Egyesült Államokban is, azonban a fejlesztő csapat jelenleg kicsi.

Az XPeng vezérigazgatója azt nyilatkozta a negyedéves jelentésénél, hogy 2021-ben még többet fognak befektetni az önvezetésű autóhoz szorosan kapcsolódó hardver fejlesztésébe.

Észak-Amerikában Benny Katibian az XPeng North America vezérigazgatója vezeti a projectet, míg Kínában a vezető szerepet Xia Heng tölti be. Katibian és az XPeng önvezetési üzletágának alelnöke Wu Xinzhou, mindketten az amerikai chipóriásban, a Qualcommban tevékenykedtek ezelőtt.

Amióta Benny Katibian csatlakozott az XPeng-hez azóta ő felel a hardver fejlesztéséért, valamint több chipgyártócég vezetőivel is ő tartja a kapcsolatot (Nvidia, Qualcomm). Kínában szintén nagy hangsúlyt fektetnek egy profi csapat összeállítására, több chipmérnök is megívást kapott az Xpeng-től.

Még tavaly októberben közölte a média, hogy a NIO saját önvezetésre alkalmas chipet fejleszt. A fejlesztést William Li a NIO vezérigazgatója irányította. A NIO egy külön hardver-fejlesztőcsapatot is felállított a terveknek megfelelően. Bai Jian is csatlakozott a csapathoz, aki ezelőtt az OPPO-nál dolgozott hardverigazgatóként, majd 2018-tól a Xiaomi kutatási igazgatói-pozícióját töltötte be.

Nagyon örülünk az ilyen híreknek, hiszen erősítik az XPeng-be és a menedzsmentbe vetett bizalmunkat és folyamatosan igazolják a vállalat növekedési potenciálját.

Ha még nem vagy Tőzsdex Pro tag, de több cikket szeretnél olvasni és támogatnád munkásságunkat, ide kattintva regisztrálhatsz hozzánk.

Kategória: Hírek

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük