Az elmúlt hét korrekciójának köszönöhetően több részvény is sokat esett, ennek köszönhetően vételi zónába került. Heti részvényfigyelőnk megírásakor igyekeztünk kiválasztani azt a 10 részvényt, amelyek rendkívül jó vételi lehetőségek a héten.

A Heti részvényfigyelőben feltüntetett részvények a TőzsdeX szerzőinek saját véleményét tükrözik, nem minősülnek befektetési tanácsadásnak.

Íme a 18. heti (2021.02.22. – 2021.02.28.) részvényfigyelőnk:

AcelRx Pharmaceuticals Inc. (ACRX): legújabb hyper growth részvényünkről bizonyára hallottatok. Cikkünk óta többször is vásároltunk a részvényből, azonban sajnos, ahogy a piacon a legtöbb részvény az ACRX-et is utolérte az esés. Ahogyan két hete először írtuk 2-2,1 dolláron lenne ideális vétel a részvény. Sajnos nem voltunk elég türelmesek, viszont, aki még nem szállt be, vagy leátlagolna annak úgy gondoljuk, hogy ideális a jelenlegi helyzet, pénteken ugyanis 2,16 dolláron zárt a részvény. Korábbi 5,46 dolláros célárunkkal továbbra is tartjuk ACRX részvényeinket.

Romeo Power (RMO): A Romeo Power lítium-ion akkumulátor modulokat és csomagokat tervez és gyárt elektromos haszongépjárművek számára. A vállalat akkumulátorkezelő rendszereket is kínál. Biden EV flottás bejelentése kapcsán írtunk először a részvényről. Akkor konszolidációs fázisban volt a részvény 18,28 dolláros támasszal. Mi 18,46 dolláron szálltunk be a részvénybe, amely egy ideig ugyan tamász fölött mozgott azonban sajnos letört 14,23 dollárig. A lenti sztohaszikus és RSI mutatók alapján most jó vételi lehetőség a részvény. Hosszú távon úgy gondoljuk, hogy a vállalatnak komoly piaci potenciálja lehet. Érdekesnek találjuk ugyanakkor a kompetitor QuantumScape Corporation-t (QS) is, Soros György bevásárolt a részvényből.

E2open Parent Holdings Inc. (ETWO): Előző heti részvényfigyelőnk egyik kiemelt részvénye az E2E ellátási-lánc szoftvereket fejlesztő és forgalmazó E2open volt. A vállalat megoldása olyan neves kutatócégek listáin szerepel vezető kategóriában, mint a Gartner, IDC vagy a Nucleus Research. Ügyfelei között számos nagyvállalat megtalálható (technológia: HP, Microsoft, Facebook; Ipar: GE, Michelin, Boeing; fogyasztói termékek: Nike, L’oreal, P&G; szállítás: AirFrance, DHL, UPS). 10 dollár körüli részvényár mellett továbbra is jó vételnek gondoljuk, nemcsak középtávú 15 dolláros célárral, de hosszú távú befektetésnek is, hiszen a vállalatnak stabil terméke van. A vállalat prezentációját itt láthatjátok, szerintünk nagyon érdekes.

Orbital Energy Group Inc. (OEG): Az OEG-ről szintén olvashattatok előző heti részvényfigyelőnkből. Akkor 7,93 dolláros támaszpont környéken gondoltuk jó vételnek, amelyet el is ért a vállalat a hét végére. Reményeink szerint a mostani héten emelkedés lesz, így érdemes még hét elején beszállni. A Seeking Alpha cikke alapján a vállalat piacvezető lehet napenergia farmok építésében. Buy ratinget és 12 dolláros célárat jelöltek meg a vállalat számára. Úgy gondoljuk, hogy a Biden-adminisztráció megújuló energia felé nyitása hosszú távon pozitívan hathat erre az amerikai cégre is és akár a 15 dollárt is elérheti a vállalat.

Lightning eMotors (GIK): A Lightning eMotors második hyper-growth részvényünk volt. Cikkünk megjelenését követően több, mint 30%-ot emelkedett. A vállalat főtevékenysége alapján haszongépjármű flották elektromosításával foglalkozik. Beszállítóitól, mint például a Ford megvásárolja a gépjármű vázát majd összeállítja annak elektromos változatát. Az új járművek mellett használt haszongépjárművek elektomosításával is foglalkozik. Jelenleg újra támaszpont (13,76) közelében van a vállalat, amely szerintünk jó beszálló pont lehet. Ahogy korábban most is 20 dolláros célár mellett, ugyanakkor a korábbi csúcs közeli 17 dollár is szép swing trade lehet.

Barrick Gold (GOLD): A Barrick Gold már többször is szerepelt heti részvényfigyelőnkben, a vállalat részvényének árfolyama 20$ alá esett köszönhetően a gyengülő aranynak. Úgy gondoljuk, hogy ez a 20$-os árfolyam jó beszálló lehet hosszútávra, magas infláció és akár egy esetleges piaci összeomlás esetén is rendkívül jól teljesít az arany, amiből a Barrick Gold nagyon sokat profitálhat. Az elemzők átlagosan 31,83$-ra várják a GOLD részvényt, 1 éves időtávlatban nekünk is 30$ körüli célárunk van a Barrick Gold részvényekre.

EHang Holdings Limited (EH): Erre a részvényre még 2020 novemberében hívta fel figyelmünket TőzsdeX Pro csoportunkban Gergő. Az EH részvények ekkor még 11$-os árfolyamon mozogtak, és úgy láttuk, hogy nagy fantázia lehet az EHang részvényekben. A Ehang részvények innen pár hónap leforgása alatt 125$-ig emelkedtek, ezután pedig egy Short Report-nak köszönhetően beszakadt a részvényárfolyam. Korábban többször láttuk, hogy ezek a Short Report-ok nem feltétlenül fedik a valóságot (például Joyy), azonban arra is volt példa, hogy egy vállalatnál tényleg komoly problémák voltak (például Luckin Coffee). Érdemes utánanézni több forrásból a vállalatnak, itt láthattok egy videót a Ehang gyárról. Érdekesség, hogy még a Portfolio is írt a cégről. Úgy látjuk, hogy a mostani 3B dolláros market cap a következő években, akár a 10-szeresére is nőhet, azonban egy nagyon spekulatív és kockázatos részvény, mindenki ehhez mérten döntse el, hogy szeretne-e a vállalatba fektetni.

Alibaba Group (BABA): Úgy tűnik Jack Ma és a kínai kommunista párt közötti konfliktus kezd elcsendesedni. Szerintünk hosszútávon nem érdeke a kínai kormánynak gyengíteni az Alibaba-t, amely felveheti az amerikai óriásvállalatokkal a versenyt. Fundamentálisan nézve az Alibaba stabil vétel, kiváló eladási számokkal és növekedési kilátásokkal, korábbi elemzésünket itt olvashatjátok a részvénnyel kapcsolatban. Nemrég pedig írtunk a vállalat hosszútávú kilátásairól, amelyben erőteljes növekedést várunk az Alibaba-tól az elkövetkezendő években.

Xpeng Inc. (XPEV): Az egész EV szektort nagyon ütik a tőzsdén és ezt az XPEV részvény is eléggé megsínylette. Hiába produkál a vállalat hónapról hónapra jobb eladási számokat, fejleszt technológiáján vagy éppen köt kiváló szerződéseket, a részvényárfolyam esik. Jelenleg az Xpeng részvény 40$ alatt van, ahol szerintünk az elektromos autókat gyártó vállalat alulértékelt. Pár hónappal ezelőtt elképzelni se tudtuk volna, hogy egy mondatban fog szerepelni az „elektromos autó” és az „alulértékelt” szó, de úgy látjuk, hogy 40$-os árfolyam mellett kiváló lehetőség az XPEV részvény. 1-2 héten belül tervezünk írni a vállalatról egy hosszabb elemzést, amelyet majd a honlapunkon láthattok.

Regeneron Pharmaceuticals Inc. (REGN): A biotech szektorban egyre több részvény válik felkapottá és sok biotech részvény megindokolhatatlanul túlértékelt. Azonban vannak olyan részvények, amelyek évről évre stabilan növelik a bevétüleket és profitjukat, nem csak a koronavírus okozta hype miatt mozog magasan az értékeltségük. Ilyen például a Regeneron Pharmaceuticals. A részvény árfolyama jelenleg 470$, amelyet az elemzők átlagosan 650$-ig várnak, ezt a 650$-os célárat szerintünk 1 éven belül elérheti a vállalat.

Jogi nyilatkozat

A jelen cikkben található információk és elemzések mindenkor a szerző magánvéleményét tükrözik. A cikkben, csakúgy, mint a tozsdex.hu honlapon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek. 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Kifejezetten kiemeljük, hogy minden személy kockázatviselési hajlandósága más és más, a cikkben közölt információkat pedig kifejezetten csak ezen kockázatviselési hajlandóság ismeretében lehet értelmezni és értékelni. Ezért bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés befektetőnek való megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk és tozsdex.hu honlap nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért mindenkor tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén mindenképpen konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! Az előbb írtakra tekintettel az tozsdex.hu honlap, valamint a jelen cikk szerzője kizárja mindennemű felelősségét az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért. Az tozsdex.hu honlap, valamint a jelen cikk szerzője az általa közölt hírek, elemzések, és egyéb írások összeállítása során kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a felhasznált adatok hiteles, megbízható forrásból származzanak. A tőzsdei tranzakciók általános kockázatára tekintettel a tozsdex.hu honlap, valamint a jelen cikk szerzője az egyes cikkekkel, elemzésekkel vagy az azokból származó információkra és véleményekre alapított ügyletekkel kapcsolatos semmilyen kárért vagy költségért felelősséget nem vállal.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük