A tegnapi napon az ARK Invest bejelentette, hogy egy új ETF-et (ARKX) szeretne létrehozni, amely az űriparral foglalkozik. Eheti részvényfigyelőnk, így két részből fog állni. Az első részben olyan részvényeket fogunk bemutatni, amelyek szerintünk a hír hatására emelkedni fognak, míg a második részben a megszokott módon találhattok részvényeket. Fontos kiemelnünk, hogy mielőtt vásároltok a részvényekből alaposan járjatok utána a cégeknek, főleg az első részben említett cégek esetében. A Heti részvényfigyelőben feltüntetett részvények nem minősülnek befektetési tanácsadásnak.

Íme az 12. heti (2020.01.11. – 2021.01.17.) részvényfigyelőnk:

Űriparban érdekelt részvények:

Virgin Galactic Acquisition Corporation (VGAC): bizonyára már ismeritek a részvényt, hiszen szerepelt már a csoportban, részvényfigyelőnkben és vásároltunk is belőle 11,44 dolláros áltagárfolyammal. A SPAC részvény mögött Richard Branson, a Virgin alapítója áll, spekulációk szerint az Orbit, Hyperloop vagy Envision Energy-t fogják tőzsdére vinni. Az ARK új EFT-je szempontjából az Orbittal való egyesülés lehetősége jó alapot ad a részvény növekedésére. Jelenleg 11,68 dolláros árfolyamon van a cég, érdemes nyomon követni, hiszen jó vételnek tartjuk 20 dolláros célárfolyammal.

Virgin Galactic Holdings (SPCE): Richard Branson űrutazással foglalkozó cége, amely az utaztatás mellett űrhajók gyártásával is foglalkozik. A részvény árfolyama a december elejei kilövés majd esés utána újra emelkedni látszik. Jelenleg 27,56 dolláros árfolyamon mozog.

Stable Road Acquisition Corporation (SRAC): a VGAC-hez hasonlóan szintén blank check cég, amely azért van a tőzsdén, hogy egyesülés vagy hasonló ügylet révén tőzsdére vigyen egy vagy több vállalatot. Spekulációk szerint a SRAC is érdeklődik az űripar iránt. A vállalat jelenleg 17,07 dolláros árfolyamon mozog.

New Providence Acquisition Corporation (NPA): szintén egy blank check cég, amelyről hivatalosan is tudjuk, hogy az AST Science-et fogja tőzsdére vinni. Az AST Science partnereivel, mint pl. az AT&T-vel azon dolgozik, hogy űralapú szélessávú hálózatot építsenek ki, amelyet el lehet érni hagyományos okostelefonokkal, 4G/5G sebességet biztosít és a föld minden pontján elérhető legyen. A vállalat jelenlegi árfolyama 13,35 dollár.

Általános részvények:

Amazon Inc. (AMZN): Ahogy előző heti részvényfigyelőnkben is írtuk az Amazon fundamentálisan rengeteget erősödött 2020-ban, szerintünk ez a tendencia idén is fennmarad. 2021 végére a mostani 3150$-os szintről várakozásaink szerint 3500 és 4000 közé fog emelkedni az amerikai óriás árfolyama.

Vroom Inc. (VRM): A Vroom egy innovatív e-kereskedelmi platform, amelynek célja a jobb járművásárlás és a használt járművek eladásának könnyebb módja. Az IPO után igencsak felkapottá vált a részvény, egészen 75$-ig emelkedett az árfolyam, amely utána be is szakadt. Jelenleg 39$ körül mozog a részvényárfolyam, azonban hatalmas potenciált látunk a cégben (nem csak mi, hanem hatalmas elemzők is), szerintünk simán elképzelhető, hogy év végére duplázni fog a részvényárfolyam. Korábban Gergő írt TőzsdeX Pro csoportunkban a Vroom részvényről.

Pan American Silver (PAAS): TőzsdeX Pro csoportunkban 29,66$-os árfolyamnál jeleztük nektek, hogy ez nagyon jó vétel lehet ezen az árfolyamon. Innen 1-2 hét alatt 38$-ig szökött fel az árfolyam. A mostani visszaesés után (32,6$) még jobb vételnek látjuk a PAAS részvényt, mint amikor 29,66$-nál ajánlottuk, ha valaki ott lemaradt most érdemes lehet beszállnia. Többször írtunk már róla, hogy a mértéktelen jegybanki pénznyomtatás nagyobb inflációt várunk a következő évekre nézve, és ennek egyik nagy nyertese az ezüst és az ezeket bányászó cégek lehetnek.

Inovio Pharmaceuticals (INO): Már többször jeleztük, hogy nagyon hiszünk az Inovio sikerében hosszútávon. Több kiváló készítményük is fejlesztés alatt áll, ezek többek között a HPV, a koronavírus és rák ellen nyújtanak hatékony megoldást. Két hete írtunk róla, hogy nagy fantáziát látunk DNS-alapú gyógyászatban, illetve az INO koronavírus elleni vakcinája mind tárolásban, mind szállításban simán veri a Pfizer és a Moderna vakcináit, csak kérdés mikor fogja tudni megszerezni az FDA engedélyt. Idén 2 nagyon pozitív hír is jött a részvénnyel kapcsolatosan: az első a kínai Advaccine biotech vállalattal való együttműködés, a másik pedig egy az Inovio által fejleszteni rák és HPV elleni ellenszer sikeres második fázisa.

Facebook (FB): A már jobb napokat is megélt, jelenleg 252$-on vásárolható Facebook részvény is szerepel heti részvényfigyelőnkben. Szerintünk az Intelhez hasonlóan a FB részvény is hamarosan emelkedésnek indul, év végére 300$ fölé várjuk az árfolyamot. Tavaly novemberben írtunk egy hosszabb elemzést a Facebookról, amit itt olvashattok.

Jogi nyilatkozat

A jelen cikkben található információk és elemzések mindenkor a szerző magánvéleményét tükrözik. A cikkben, csakúgy, mint a tozsdex.hu honlapon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek. 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Kifejezetten kiemeljük, hogy minden személy kockázatviselési hajlandósága más és más, a cikkben közölt információkat pedig kifejezetten csak ezen kockázatviselési hajlandóság ismeretében lehet értelmezni és értékelni. Ezért bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés befektetőnek való megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk és tozsdex.hu honlap nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért mindenkor tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén mindenképpen konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! Az előbb írtakra tekintettel az tozsdex.hu honlap, valamint a jelen cikk szerzője kizárja mindennemű felelősségét az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért. Az tozsdex.hu honlap, valamint a jelen cikk szerzője az általa közölt hírek, elemzések, és egyéb írások összeállítása során kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a felhasznált adatok hiteles, megbízható forrásból származzanak. A tőzsdei tranzakciók általános kockázatára tekintettel a tozsdex.hu honlap, valamint a jelen cikk szerzője az egyes cikkekkel, elemzésekkel vagy az azokból származó információkra és véleményekre alapított ügyletekkel kapcsolatos semmilyen kárért vagy költségért felelősséget nem vállal.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük