2021-ben arra fogunk törekedni, hogy minden héten kedd és csütörtök között valamelyik napon megosszuk veletek heti részvényfigyelőnket. A részvényfigyelőben az a 10 részvény szerepel, amelyeket az adott héten jó vételnek látunk 3-5 éves időtávon.  A Heti részvényfigyelőben feltüntett részvények a TőzsdeX szerzőinek saját véleményét tükrözik, nem minősülnek befektetési tanáncsadásnak.

Íme az 11. heti (2021.01.04. – 2021.01.10.) részvényfigyelőnk:

Unum Group (UNM): Amíg az Unum árfolyama továbbra is a 22-23$-os körül mozog és nem jönnek negatív hírek a részvénnyel kapcsolatosan továbbra is helye lesz heti részvényfigyelőnkben. A Covid-19 előtt az UNM árfolyama éveken keresztül stabilan a 30-50$-os sávban mozgott, és mivel bevétele és profitja szinte egyáltalán nem esett vissza, a közelgő újabb stimulus és egyre fejlődő vakcina minden valószínűséggel vissza fogja terelni ebbe a 30-50$-os sávba a részvényt. A befektetők pedig addig is éves 5%-os osztalékot kapnak a vállalattól osztalékként.

Cardinal Health (CAH): A Cardinal Health többetek számára ismerős lehet, korábbi részvény figyelőinkben 47-48$-os árfolyamon hívtuk fel rá a figyelmeteket, illetve osztalékfizető toplistánk 4. helyét sikerült megkaparintani a részvénynek. Az egészségügyi szektorban tevékenykedő vállalatot alulértékeltnek tartjuk a szektor többi tőzsdén jegyzett vállalatához képest, a jelenlegi 53$-os részvényárfolyam szerintünk jó beszálló lehet pár éves időtávlatban, mi 60-80$ közé várjuk a részvényt 2-3 éven belül.

Dropbox Inc. (DBX): A digitalizáció és a Cloud szolgáltatások 2021-ben nagy népszerűségnek örvendenek, egyre nagyobb a vállalatok erre való igénye. A Dropbox az elmúlt negyedévekben folyamatosan jobbnál jobb számokat hozott, azoban az árfolyam továbbra is elég alacsony szinteken mozog. A mostani korrekciónak köszönhetően 22$ alatt tudnak vásárolni a befektetők DBX részvényt, amely szerintünk fényes jövő előtt áll.

First Choice Bancorp (FCBP): Osztalékrészvenyekkel kapcsolatos toplistánk 19.helyén foglal helyet a cég, legutóbb 17$-os árfolyam mellett láttuk jó vételnek a céget. A jelenlegi 18$-os árfolyamot is alulértékeltnek tartjuk, a kis bank bevétele és nyeresége évről évre nő, a koronavírus okozta nehézségekből nagyon hamar kilábalt, ennek ellenére a részvényárfolyam rendkívül alacsonyan van. Az árfolyam pár év múlva a többszörösét érheti, de addigis 5,6%-os osztalékhozamot érhetünk el a részvénnyel.

Inovio Pharmaceuticals (INO): Előző heti részvényfigyelőnkben írtunk az INO részvényről, valószínűleg 1-2 héten belül Hyper-Growth stocks sorozatunkban hosszabb elemzést is olvashattok majd a részvényről. Egy hete írtunk róla, hogy nagy fantáziát látunk DNS-alapú gyógyászatban, illetve az INO koronavírus elleni vakcinája mind tárolásban, mind szállításban simán veri a Pfizer és a Moderna vakcináit, csak kérdés mikor fogja tudni megszerezni az FDA engedélyt. Idén 2 nagyon pozitív hír is jött a részvénnyel kapcsolatosan: az első a kínai Advaccine biotech vállalattal való együttműködés, a másik pedig egy az Inovio által fejleszteni rák és HPV elleni ellenszer sikeres második fázisa.

One Stop Systems (OSS): A számítástechnikai modulokat és rendszereket tervező, gyártó és forgalmazó OSS részvénye igencsak volatilis. Hyper-Growth stocks sorozatunk első részvénye a mostani 4$-os árfolyam mellett nem tükrözi a vállalatban rejlő potenciált. A dinamikusan növekvő Edge Computing piacban továbbra is kiváló növekedési lehetőséget látunk, nem lennénk meglepve, ha a One Stop System részvényei 2021 végére már 10$ fölött mozognának.

Amazon Inc. (AMZN): Az Amazon a koronavírus okozta válsághelyzetben tovább tudta erősíteni piaci pozícióját, míg konkurensei leginkább küzdöttek és kénytelenek voltak létszámleépítéseket eszközölni, az Amazon ennek teljesen az ellentétét alkalmazta, új embereket vett fel. Az Amazon Jeff Bezos vezetésével egyre több szektorban (nemcsak Amerikában, hanem egyre több országban) lett piacvezető és szerintünk 2021-ben is folytatódni fog ez a trend. Mi összességében 2021-ben 5-15%-os S&P500 emelkedést várunk, az Amazon árfolyama pedig szerintünk 20-30%-kal fog nőni év végére a mostani 3150$-os szintről.

Barrick Gold (GOLD): A bitcoin és az ezüst emelkedése után arra számítunk, hogy hamarosan az arany árfolyama is újra 2000$ fölötti szinteket fog elérni. Az arany árfolyamemelkedéséből hatalmas profitálhat a Barrick Gold, amelynek jelenleg 24$ körül mozog az árfolyama, és szerintünk a dollárinflációtól tartó aranyba menekülő befeketetőknek köszönhetően akár pár hónapon belül újra 30$ fölött lehet a Barrick árfolyama.

GigCapital3 Inc. (GIK): Hyper-Growth stocks sorozatunk 2.részében szereplő GIK részvény már pár százalékot emelkedett cikkünk írása óta, de szerintünk még mindig jó vételi lehetőség lehet. Hosszabb elemzést itt olvashattok a részvényről.

Herbalife Nutrition Ltd. (HLF): A Herbalife Nutrition, amely táplálékkiegészítőkkel foglalkozik jelenleg 6 milliárd dolláros értékeltség körül mozog és 20-as P/E rátával rendelkezik. A vállalat gyakorlatilag negyedévről negyedévre jobbnál jobb eredményeket hoz, ennek ellenére az árfolyam ugyanott van, ahol egy évvel ezelőtt. A Herbalife jó úton halad, hogy tovább növelje népszerűségét Amerikában, már az NBA-t is szponzorálja.

Jogi nyilatkozat

A jelen cikkben található információk és elemzések mindenkor a szerző magánvéleményét tükrözik. A cikkben, csakúgy, mint a tozsdex.hu honlapon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek. 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Kifejezetten kiemeljük, hogy minden személy kockázatviselési hajlandósága más és más, a cikkben közölt információkat pedig kifejezetten csak ezen kockázatviselési hajlandóság ismeretében lehet értelmezni és értékelni. Ezért bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés befektetőnek való megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk és tozsdex.hu honlap nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért mindenkor tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén mindenképpen konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! Az előbb írtakra tekintettel az tozsdex.hu honlap, valamint a jelen cikk szerzője kizárja mindennemű felelősségét az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért. Az tozsdex.hu honlap, valamint a jelen cikk szerzője az általa közölt hírek, elemzések, és egyéb írások összeállítása során kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a felhasznált adatok hiteles, megbízható forrásból származzanak. A tőzsdei tranzakciók általános kockázatára tekintettel a tozsdex.hu honlap, valamint a jelen cikk szerzője az egyes cikkekkel, elemzésekkel vagy az azokból származó információkra és véleményekre alapított ügyletekkel kapcsolatos semmilyen kárért vagy költségért felelősséget nem vállal.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük