Legújabb sorozatunkban hiper gyorsan növekvő vállalatok részvényeit fogjuk megvizsgálni, amelyek esetében óriási kockázat mellett hatalmas a potenciál is. Mint sokan tudjátok, májusban sikerült 3,29$-os árfolyam mellett befektetnünk 2000$-t NIO-ba, amivel sokszoros megtérülést értünk el, innen kapta sorozatunk a nevét. Jelen cikksorozatunkban a legújabb technológiákkal foglalkozó cégek, mint pl.: biotech, mesterséges intelligencia, űrkutatás, lidar, robotaxi stb., részvényeit fogjuk elemzni, amelyekkel akár 1-2 éven belül 5-10-szeres megtérülést is el lehet érni, természetesen az ehhez társuló kockázat is nagyon magas. A sorozat első része publikus lesz, a további részek pedig csak Pro előfizetőink számára lesznek elérhetőek. Minden részben egy részvényt fogunk megvizsgálni.

Sorozatunk első részvénye a One Stop Systems Inc. (NASDAQ: OSS). A One Stop Systems (OSS) speciális, nagyteljesítményű számítástechnikai modulokat és rendszereket tervez, gyárt és forgalmaz. Ezek a speciális számítógépek a legmodernebb alkatrészeket tartalmazzák, csúcskategóriás számítási képességekkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik az ultragyors feldolgozási teljesítményt, valamint a nagy és folyamatosan növekvő adathalmazok gyors elérésének és tárolásának lehetőségét.

Home

Úgy gondoljuk, hogy a One Stop System az Edge Computing piac egyik élenjárója. Az Edge Computing, amely erősen épül a mesterséges intelligenciára és a deep learningre, elengedhetetlen eleme olyan dinamikusan növekbő iparágaknak, mint az önvezetés, kiberbiztonság, űrkutatás és katonaság. Ezekben az iparágban speális szenzorok folyamatosan gyűjtik a beáramló információt, ezeken információk tárolását, illetve deep learning és AI segítségével történő azonnali felhasználását hajtja végre az Edge Computing.

A vállalat bevétele elég alacsony szinten van, viszont dinamikus mértékben növekedett az elmúlt években, illetve sajnos nyereséget sem termel még a cég. Az alacsony bevételnek köszönhetően a vállalat értékeltsége is igen alacsonyan mozog, a market cap jelenleg alig haladja meg a 60M dollárt.

Az OSS becslése alapján a következő években az Edge Computing piac teljes piaci kapitalizációja 6-szorosára fog nőni 2027-ig, ezt mi is teljesen reálisnak lájuk, és úgy gondoljuk, hogy ebből hatalmasat fog profitálni az OSS is.

Összességében úgy látjuk, hogy az Edge Computing egy olyan technológia, amely az emberek nagy része előtt még teljesen ismeretlen, azonban a terület szakértői szerint óriási a benne rejlő potenciál. A vállalat menedzsmentjének rendkívül jó víziója és stratégiája van, különös figyelmet fordítanak arra is, hogy a befektetők elégedettek legyenek és emelkedjen a részvényesi érték (shareholder value). Szerintünk, ha sikerül újabb partnereket és ügyfeleket szerezni, rövid időn belül nagyon felkapottá válhat a részvény és elérheti a mostani 3,6$-os árfolyam akár a 30-50 dollárt is.

Jogi nyilatkozat

A jelen cikkben található információk és elemzések mindenkor a szerző magánvéleményét tükrözik. A cikkben, csakúgy, mint a tozsdex.hu honlapon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek. 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Kifejezetten kiemeljük, hogy minden személy kockázatviselési hajlandósága más és más, a cikkben közölt információkat pedig kifejezetten csak ezen kockázatviselési hajlandóság ismeretében lehet értelmezni és értékelni. Ezért bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés befektetőnek való megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk és tozsdex.hu honlap nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért mindenkor tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén mindenképpen konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! Az előbb írtakra tekintettel az tozsdex.hu honlap, valamint a jelen cikk szerzője kizárja mindennemű felelősségét az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért. Az tozsdex.hu honlap, valamint a jelen cikk szerzője az általa közölt hírek, elemzések, és egyéb írások összeállítása során kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a felhasznált adatok hiteles, megbízható forrásból származzanak. A tőzsdei tranzakciók általános kockázatára tekintettel a tozsdex.hu honlap, valamint a jelen cikk szerzője az egyes cikkekkel, elemzésekkel vagy az azokból származó információkra és véleményekre alapított ügyletekkel kapcsolatos semmilyen kárért vagy költségért felelősséget nem vállal.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük