Korábban írtunk a HUYA részvényről, amelyet követően bejelentették a HUYA és DOYU egyesülését. Ahogyan a csoportunkban megírtuk egy egyesülési bejelentést követően a felvásárló vállalat (HUYA) értéke rövid távon csökken, hiszen prémiumot kell megfizessen a felvásárolt (DOYU) vállalat részvényeiért, azonban hosszú távon a felvásárló vállalat értéke várhatóan növekszik. Úgy gondoljuk, hogy ez a HUYA esetében sem lesz másképp. Az alábbi cikkünkben három indikátort: RSI Oscillator, Stochastic és a MACD indikátorokat vizsgáljuk meg a HUYA esetében.

Az RSI Oscillator indikátor azt jelzi, hogy a HUYA kilépett az oversold zónából, ez egy trendforduló jele lehet, és teret nyithat az emelkedésre a részvény számára. 14 hasonló esetben, amikor a részvény kilépett az oversold zónából 13 esetben emelkedésnek indult az árfolyam a következő hetekben.

A Stochastic indikátor is trendfordulót jelez, 30-ból 27 esetben, amikor a Huya Stochastic indikátora kilépett az oversold zónából emelkedésnek indult az árfolyam.

2020 noverber 12-én pedig a MACD indikátor is pozitívba fordult, amely szintén további felfele irányuló trend előjele lehet. A múltban, amikor a Huya MACD indikátora pozitívba fordult 25 esetből 22-szer is emelkedés történt az elkövetkezendő 30 napban.

Összességében ezen mutatók alapján emelkedésre számítunk, alkalmasnak találjuk a HUYA részvényt vételre, emellett szerintünk a 2020 dec. 24-én, illetve a 2021 jan. 15-én lejáró CALL opció is jó vétel lehet.

Jogi nyilatkozat

A jelen cikkben található információk és elemzések mindenkor a szerző magánvéleményét tükrözik. A cikkben, csakúgy, mint a tozsdex.hu honlapon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek. 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Kifejezetten kiemeljük, hogy minden személy kockázatviselési hajlandósága más és más, a cikkben közölt információkat pedig kifejezetten csak ezen kockázatviselési hajlandóság ismeretében lehet értelmezni és értékelni. Ezért bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés befektetőnek való megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk és tozsdex.hu honlap nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért mindenkor tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén mindenképpen konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! Az előbb írtakra tekintettel az tozsdex.hu honlap, valamint a jelen cikk szerzője kizárja mindennemű felelősségét az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért. Az tozsdex.hu honlap, valamint a jelen cikk szerzője az általa közölt hírek, elemzések, és egyéb írások összeállítása során kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a felhasznált adatok hiteles, megbízható forrásból származzanak. A tőzsdei tranzakciók általános kockázatára tekintettel a tozsdex.hu honlap, valamint a jelen cikk szerzője az egyes cikkekkel, elemzésekkel vagy az azokból származó információkra és véleményekre alapított ügyletekkel kapcsolatos semmilyen kárért vagy költségért felelősséget nem vállal.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük