2020 október elejére egy óriási 5 hónapos bikapiacot tudhatunk a hátunk mögött, amit egy 5-10%-os szeptemberi korrekció szakított meg. Az október érdekes indult, Trump elkapta a koronavírust, majd Twitter-en bejelentette, hogy semmi komoly problémája nincs, az amerikai képviselőház új stimulust szavazott meg, az Egyesült Királyságban pedig október 4-én háromszor több COVID fertőzöttek azonosítottak, mint az eddigi rekord.

Egy ilyen piaci környezetben, mi a Gilead Sciences Inc. (Nasdaq: GILD) részvényeinek vásárlása mellett döntöttünk különböző okokból kifolyólag. Egyrészt, az amerikai elnök, Donald Trump, a Gilead egyik kísérleti gyógyszerét kapta meg ma, amely valószínűleg azt jelenti, hogy a vállalat élen jár a vakcina fejlesztésében. Másrészről a részvény februárban és márciusban a vírus európai és amerikai megjelenésekor hatalmasat emelkedett, a pánik elmúlásával pedig visszacsúszott 1 évvel ezelőtti szintekre. A legnyomósabb érv, amiért a részvény vásárlása mellett döntöttünk, az pedig nem más, mint a rendkívül jó haszon/kockázat mutató. A részvény árfolyama 2013 óta nem esett 60$ alá, ami egyfajta támaszt is jelenthet, a jelenlegi 63,9$-os árfolyamról pedig bőven van tér a növekedésre (az éves csúcs 85,97$). A GILD részvényeiben 3-4 hónapos távlatban látunk fantáziát, mi valószínűleg ilyen időtávon fogjuk tartani.

Jogi nyilatkozat

A jelen cikkben található információk és elemzések mindenkor a szerző magánvéleményét tükrözik. A cikkben, csakúgy, mint a tozsdex.hu honlapon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek. 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Kifejezetten kiemeljük, hogy minden személy kockázatviselési hajlandósága más és más, a cikkben közölt információkat pedig kifejezetten csak ezen kockázatviselési hajlandóság ismeretében lehet értelmezni és értékelni. Ezért bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés befektetőnek való megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk és tozsdex.hu honlap nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért mindenkor tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén mindenképpen konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! Az előbb írtakra tekintettel az tozsdex.hu honlap, valamint a jelen cikk szerzője kizárja mindennemű felelősségét az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért. Az tozsdex.hu honlap, valamint a jelen cikk szerzője az általa közölt hírek, elemzések, és egyéb írások összeállítása során kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a felhasznált adatok hiteles, megbízható forrásból származzanak. A tőzsdei tranzakciók általános kockázatára tekintettel a tozsdex.hu honlap, valamint a jelen cikk szerzője az egyes cikkekkel, elemzésekkel vagy az azokból származó információkra és véleményekre alapított ügyletekkel kapcsolatos semmilyen kárért vagy költségért felelősséget nem vállal.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük