Nyár közepén sikerült rátalálnunk, egy hatalmas növekedési potenciállal rendelkező részvényre, amely jelenleg is profitot termel, és szerintünk iszonyatosan alulértékelt.

Ez a részvény pedig nem más, mit a Huya (NYSE: HUYA). A Huya, amit a kínai twitchként is emlegetnek 2018-ban került tőzsdei bevezetésre, a részvény hatalmas hype-ot kapott és fel is repült az árfolyam 46$-ig, ahonnan a mélybe zuhant. A rendkívül jó számok ellenére (amit később részletesen kifejtünk), az árfolyam az elmúlt 2 évben a 15-25$-os sávban oldalazott. Ez a jelenség abszolút nem egyedi: a Tesla 2013 és 2019 között oldalazott, mielőtt kilőtt az árfolyam. A kínai streaming platform egyik nagy haszonélvezője lehet a szárnyaló e-sport üzletágnak, amely 10 év alatt majdnem a 15-szörösére nőtt.

Kérdezhetnétek, hogy miért most vásároljunk az amerikai-kínai konfliktus kellős közepén, és ha eddig nem emelkedett az árfolyam akkor ezután miért tenné?

2020 augusztus 10-én a Tencent 30 millió Huya részvényt vásárolt a Joyy vállalatcsoporttól (darabonként 27$-os árfolyamon), ezzel többségi tulajdonossá vált a cégben. A Tencent-nek 37%-os részesedése van a Huya legnagyobb vetélytársaként számontartott DouYu-ban, és a Tencent bejelentette, hogy szeretné, ha a két vállalat egy merger keretében egyesülne, ami valószínűleg masszívan befolyásolná a részvény értékét pozitív irányba.

A következő érv, a számok. Csatoltunk egy táblázatot, amely tartalmazza 2018 Q1 óta, a negyedéves bevételt, profitot, EPS-t, havi átlag (mobil) felhasználók számát, és a fizető felhasználók számát. A táblázat alsó részében (kék színnel beírva) kiszámoltuk, hogy a jelenlegi növekedési pálya fenntartása mellett milyen eredményeket hozhatnak a következő negyedévek. Az is megmutatja, hogy valójában milyen jó growth stockról beszélünk, hogy a 2020 Q2-es EPS-sel számolva 28 a részvény Forward P/E rátája, és 2018 Q1 óta átlagosan negyedévente(!) 12.3%kal nő a bevétel és 16.3%kal a profit. Szerencsére a vállalat adóssága nagyon alacsony szinten van, így egy nehezebb időszakot is képes lehet túlélni.

Szerintünk csak idő kérdése, hogy az intézményi befektetők és nagy befektetési alapok meglássák mekkora potenciál van ebben részvényben, pl. az ARK Investment már több mint 4,2 millió részvényt birtokol, pedig 2020 július elején még egy darab Huya részvényük sem volt, azóta pedig már nyugdíjalapok és a svájci jegybank is beszállt a részvénybe. Az utóbbi időszakban több részvényelemző is növelte a Huya célárát és vételre ajánlják a vállalatot.

Összességében, úgy gondoljuk, hogy a mostani piaci korrekciónak köszönhető 23,96$-os árfolyam, és a hozzá tartozó 5,4B$-os market cap rengeteg potenciált rejt magában, ha a Huya továbbra is tartani tudja a jelenlegi növekedési pályáját.

Jogi nyilatkozat

A jelen cikkben található információk és elemzések mindenkor a szerző magánvéleményét tükrözik. A cikkben, csakúgy, mint a tozsdex.hu honlapon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek. 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Kifejezetten kiemeljük, hogy minden személy kockázatviselési hajlandósága más és más, a cikkben közölt információkat pedig kifejezetten csak ezen kockázatviselési hajlandóság ismeretében lehet értelmezni és értékelni. Ezért bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés befektetőnek való megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk és tozsdex.hu honlap nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért mindenkor tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén mindenképpen konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! Az előbb írtakra tekintettel az tozsdex.hu honlap, valamint a jelen cikk szerzője kizárja mindennemű felelősségét az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért. Az tozsdex.hu honlap, valamint a jelen cikk szerzője az általa közölt hírek, elemzések, és egyéb írások összeállítása során kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a felhasznált adatok hiteles, megbízható forrásból származzanak. A tőzsdei tranzakciók általános kockázatára tekintettel a tozsdex.hu honlap, valamint a jelen cikk szerzője az egyes cikkekkel, elemzésekkel vagy az azokból származó információkra és véleményekre alapított ügyletekkel kapcsolatos semmilyen kárért vagy költségért felelősséget nem vállal.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük